Home » Nieuws » Welke cryptocurrency coins hebben het beste gepresteerd in 2018?

Welke cryptocurrency coins hebben het beste gepresteerd in 2018?

Gepubliceerd op 3 januari 2019 om 09:37

Iedereen die afgelopen jaar iets van Bitcoin of cryptocurrency heeft meegekregen, weet dat het geen best jaar was voor de digitale munt. Na een vliegende start in januari ging het vanaf februari bergafwaarts met de koersen. 

Maar was het alleen maar kommer en kwel? Ja, eigenlijk wel. De enige manier om er dit jaar niet slechter uit te zijn gekomen is als je óf tijdens de daling in stable coins hebt gezeten, óf als je tijdelijk helemaal uitgestapt bent, en onlangs weer bent ingestapt. Want de afgelopen weken lijkt de markt weer wat aan te trekken.

Maar welke coins hebben nu het minst slecht gepresteerd in 2018? En welke waren echt dramatisch? Wij zetten de prestaties van de huidige top 100 op een rij.

Dit overzicht komt voort uit een vergelijk van de cijfers op 31-12-2017 en 31-12-2018. De data komt van coinmarketcap. Onderstaand zie je de resultaten van de huidige top 10. De percentages hebben betrekking op de coins genoemd onder 31-12-2018! Zo is EOS 69,6% in waarde gedaald in een jaar tijd. Door op de afbeelding te klikken krijg je de top 100 zien. 

De best presterende coins van 2018

In 2018 nam de marktkapitalisatie af van 580 tot 129 miljard dollar, ofwel een niet misselijke 78%! Wij beschouwen coins die het beter hebben gedaan dan het gemiddelde maar even als 'goede' coins, waarbij het dus eigenlijk de minste slecht presterende zijn. Daarbij laten we stable coins buiten beschouwing. Deze coins deden het het beste:

Bitcoin

De bekendste en grootste cryptomunt Bitcoin presteerde niet als beste, maar wel relatief goed. Met een waardeverlies van net geen 71% heeft deze het in ieder geval beter gedaan dan de markt. Vaak wordt gezegd dat in Bitcoin investeren relatief gezien de meest veilige investing in cryptocoins is, en dat blijkt in dit geval dus aardig te kloppen. 

Binance Coin

De cryptomunt BNB welke gekoppeld is aan de exchange Binance presteerde het 'beste' van de hele top 100! Stable coins als Tether (USDT) uitgezonderd uiteraard. Deze munt wordt op de exchange gebruikt voor de transactiekosten. 

TRON (TRX)

Met een koersdaling van 45% stijgt TRON in één jaar van plek 19 naar plek 10 van de cryptocoins met de grootste markt kapitalisatie. CEO Justin Sun heeft in 2019 veel goed nieuws naar buiten gebracht, wat tot deze relatief goede score heeft geleid. 

Koop veilig en snel TRON (TRX)  en andere coins op Litebit!

Koop veilig en snel Bitcoin en andere coins op Litebit!

De slechts presterende coins van 2018

Er zijn nogal wat coins die slecht gepresteerd hebben, maar er zijn er ook een aantal bij die echt dramátisch waren. Hierbij onze flop 3 van 2018:

Bitcoin Cash

De veelbelovende fork van Bitcoin (BTC)Bitcoin Cash (BCH), behoudt met een daling van 93% nog net de 4e plaats op de lijst, boven EOS. Dit is echter niet helemaal fair, aangezien Bitcoin Cash óók weer is gehardforked in Bitcoin ABC en Bitcoin SV. Iedere pre-hardfork BCH bezitter heeft dus recht op beide nieuwe coins. Op Coinmarketcap gaat men er bij de BCH 'ticker' vanuit dat het hier Bitcoin ABC betreft, voor het totaalplaatje zou je hier dus Bitcoin SV bij op moeten tellen. 

Cardano

Cardano (ADA) denderde de top 10 cryptocoins binnen en stond zelfs even op de 5e plek! De concurrent van Ethereum wist deze positie echter niet lang vast te houden, en prijkt momenteel op plek 11. Met een daling van bijna 94% is het de grootste daler in de top 20.

Bitcoin Gold

En wéér een Bitcoin variant, deze keer Bitcoin Gold (BTG). Hoewel de naam verwarrend is, betreft het een coin met een duidelijk verschil met de traditionele Bitcoin  (BTC), namelijk een compleet ander proof-of-work mechanisme genaamd Equihash, ook gebruikt door de coin Zcash! Dit zou ervoor moeten zorgen dat de toenemende centralisatie van Bitcoin, doordat enkel grote partijen nog winstgevend kunnen minen, weer overgaat in een grote vorm van decentralisatie. 

Ondanks een daling van bijna 95 procent heeft het team er het grootste vertrouwen in in het nieuwe jaar:


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.