Home » Nieuws » Facebook is bezig met zijn eigen cryptovaluta

Facebook is bezig met zijn eigen cryptovaluta

Gepubliceerd op 23 december 2018 om 11:20

Nu we het einde van het jaar naderen kunnen we concluderen dat het een bruut jaar was voor de cryptovaluta’s. De trend, eind december vorig jaar ingezet, zijn we niet meer te boven gekomen in 2018.

Facebook blijft echter geloven in de mogelijkheden en kansen die de cryptovaluta bieden. Er wordt in de wandelgangen gezegd dat Facebook bezig is met het ontwikkelen van zijn eigen digitale munt, genaamd stablecoins, die aan de US dollar gekoppeld is.

Volgens LinkedIn werken er zo’n 40 man in het blockchain team. Leider van dit team is David Marcus, oud PayPal president en huidig VP product messaging bij Facebook. Geruchten gaan dat Facebook deze techniek wil gebruiken voor betalingen over WhatsApp.

Wanneer Facebook de lancering zou aankondigen kan India een belangrijke markt zijn. WhatsApp heeft daar ruim 200 miljoen gebruikers en er worden tientallen miljarden dollars naar India verstuurd ieder jaar.

Koop veilig en snel Waves op Litebit!

Koop veilig en snel Waves op Litebit!

Een lancering van een project op de schaal van Facebook en met bijbehorende publiciteit zou enorm zijn voor de cryptowereld. Zodra een van de grote bedrijven uit Silicon Valley aangeeft dat er toekomst in zit zullen velen volgen. Precies wat de cryptowereld nodig heeft na een bruut 2018.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.