Home » Nieuws » Cryptocurrency ter waarde van 1 miljard dollar gestolen in 2018

Cryptocurrency ter waarde van 1 miljard dollar gestolen in 2018

Gepubliceerd op 11 december 2018 om 23:09

In de eerste 3 kwartalen van 2018 is er voor $927 miljoen aan cryptomunten gestolen. Er wordt verwacht het totale bedrag in 2018 de grens van $1 miljard ruim gaat overstijgen. Dit zijn cijfers in een rapport van CipherTrace, een bedrijf wat zich bezighoud met veiligheid rondom cryptocurrency en blockchain.

Diefstal en hacks

De meeste coins worden buitgemaakt door diefstal en hacks op handelsplatformen/exchanges, of op sites waar je cryptomunten kunt kopen. Eerder had CipherTrace al aangegeven dat er in het eerste halfjaar van 2018 al meer diefstallen hadden plaatsgevonden dan in heel 2017. 

Er is tot nu toe is er in 2018 voor $731 miljoen gestolen door hacks op exchanges. Daarbij hadden de hacks van Bitgrail en Coincheck van respectievelijk $195 en $530 miljoen verreweg de meeste impact. 

Naast al de geregistreerde diefstallen/hacks zijn er volgens CipherTrace waarschijnlijk ook nog een aantal gevallen waarin het niet openbaar is gemaakt. Men weet dit in ieder geval zeker voor een niet-geregistreerde diefstal van $60 miljoen. 

De grootste diefstallen

Naast bovengenoemde diefstallen zijn er nog een aantal noemenswaardige gevallen te benoemen. Zo werd er ingebroken op de Chinese exchange Bithumb en voor $30 miljoen buitgemaakt. Bij Coinrail werd voor $40 miljoen aan cryptomunten gestolen, wat destijds ook een groot effect op de Bitcoin koers. En dan was er ook nog de '51%' hack van Bitcoin Gold waarbij de buit zo'n $18 miljoen betrof. Opvallend feitje: Het merendeel van alle diefstallen van cryptocurrency vond in de USA plaats, maar liefst 56%!

Hardware wallet

Dat de populariteit van cryptocurrency ook zijn keerzijden kent wordt dus pijnlijk duidelijk. Daarom is het van groot belang je crypto-bezittingen veilig op te slaan. Door je coins op een exchange te laten staan loop je risico bij een hack of andere vorm van diefstal. De veiligste manier om je cryptocurrency op de slaan is een hardware wallet. Een voorbeeld van een goede, veilige hardware wallet is de Ledger Nano S


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.