Home » Nieuws » Wat zal 2019 bitcoin brengen? 5 experts geven hun voorspelling

Wat zal 2019 bitcoin brengen? 5 experts geven hun voorspelling

Gepubliceerd op 8 december 2018 om 08:47

Na het barsten van de Bitcoin bubbel in december 2017 is de prijs van $19.000 gedurende het jaar terug gezakt tot onder de $3000. Momenteel staat bitcoin net iets boven de $3000. Met nog maar enkele weken te gaan in 2018 is het niet onwaarschijnlijk dat bitcoin het jaar uit gaat op zijn laagste prijs voor het jaar.

Verdict vroeg vijf experts naar hun voorspelling.

Samuel Leach, CEO en oprichter van Yield Coin voorspelt dat de Bitcoin prijs terugkomt tot $10.000 tot $15.000 in 2019. Hij voorspelt dit op basis van enkele indicatoren. De eerste is de lancering van Bakkt door de International Exchange, de beheerder van New York Stock exchange. Bakkt is een federaal gereguleerde markt die instellingen en consumenten naadloos en veilig in staat stelt om crypto-activa te kopen, op te slaan en te verkopen. Bakkt wordt ondersteund door grote jongens zoals Microsoft, Starbucks en de Boston Consulting Group.

Andere redenen zijn een geplande lancering van cryptoderivaten door ErisX na een investing van $27.5 miljoen en aangekondigde extra regulering door overheden en instituties.

Joel Kruger, valutastrateeg bij LMAX Exchange voorspelt dat de prijs tussen de $5000 en $8000 zal komen na een initiële dip tot mogelijk onder de $2000. Hij zegt dat bitcoin nog niet volwassen genoeg is op dit punt maar erkent de potentie van een gedecentraliseerde, digitale, peer-to-peer valuta.

Kevin Murcko, CEO van CoinMetro voorspelt dat de cryptos die deze crash overleven daarna zullen blijven bestaan en groeien. Hij geeft geen directe prijsverwachting voor bitcoin. Wel meldt hij enkele voorbeelden waar de bubbel ook eerst barstte voordat het voorspoedig ging. Amazon bijvoorbeeld zat in de dotcom-crash en staat vandaag als gigant aan het roer.

Mitch Blakeway, Head of Trading bij Quantatex voorspelt dat de prijs terug zal komen tot zijn all-time- high van $20.000. Zij verwachten dat ETF-trading in 2019 geautomatiseerd zal worden door de SEC en dat Ripple zal blijven groeien en gebruikt door meer banken. Ook zij refereren aan de dotcom-bubbel als voorbeeld.

George Ermakov, Head of Research & Development bij Crypterium voorspelt dat de Bitcoin prijs rond de $12.000 zal komen. Zij refereren naar Bakkt en NASDAQ futures als indicatoren voor hun technische analyse.

Het kan in 2019 alle kanten op maar de crash eind 2017 begin 2018 en de trend van afgelopen jaar is niet uniek voor bitcoin. Andere markten hebben dit eerder laten zien en een aantal hebben dit overleefd. Het is nog geen gelopen race voor bitcoin zo blijkt uit de voorspellingen van deze vijf analisten.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.