Home » Nieuws » R3 voegt Ripple toe als eerste crypto voor zijn universele betaling DApp

R3 voegt Ripple toe als eerste crypto voor zijn universele betaling DApp

Gepubliceerd op 5 december 2018 om 21:54

Enterprise blockchain-softwarebedrijf R3 heeft aangekondigd dat de XRP-token van zijn ‘rivaal’ Ripple de eerste crypto zal zijn die wordt ondersteund op zijn nieuwe universele betalingsplatform, meldt  Finextra vandaag. 

De nieuwe open source op Corda gebaseerde gedecentraliseerde applicatie (CorDapp), genaamd "Corda Settler", laat naar verluidt toe dat de betalingsverplichtingen voor de Corda-blockchain worden afgewikkeld via ieder parallelle betalingsplatform dat cryptocurrencies of activa ondersteunt, of elk "traditionele" betalingsplatform dat "cryptografisch bewijs van betalingkan bieden.   

Volgens R3 heeft een partij de mogelijkheid om voor een betalingsverplichting opgevoerd op Corda tijdens de loop van de bedrijfsvoering een verrekening met XRP aan te vragen. De andere partij kan op de hoogte worden gebracht dat een verrekening in XRP is aangevraagd en dat ze een betaling moeten uitvoeren naar het vereiste adres vóór de opgegeven deadline. Zodra een oracle-service valideert dat de betaling is gedaan, kunnen beide partijen de verplichting als afgehandeld beschouwen.  

Nadat is geverifieerd dat het account van de begunstigde is gecrediteerd, zal de nieuwe CorDapp het Corda-ledger overeenkomstig bijwerken. Een toekomstige versie zal naar verluidt ondersteuning bieden voor binnenlandse uitgestelde netto-afwikkeling, evenals real-time bruto afwikkelingsbetalingen. 

Richard Gendal Brown, Chief Technical Officer bij R3 zegt het volgende: 

"De inzet van de Corda Settler en de ondersteuning voor XRP als het eerste vestigingsmechanisme is een belangrijke stap om te laten zien hoe de krachtige ecosystemen gecultiveerd door twee van de werelds meest invloedrijke crypto- en blockchain-gemeenschappen kunnen samenwerken." 

Gendal Brown's toespeling op de positieve ontwikkeling in samenwerking tussen R3 en XRP verwijst naar een jarenlang juridisch geschil over vermeende wederzijdse schendingen van afspraken tussen Ripple Labs en R3 Consortium dat uiteindelijk in september werd beslecht. 

Hier voegde hij aan toe dat de samenwerking tussen de twee industriereuzen "de volgende logische stap is om te laten zien hoe wijdverspreide acceptatie en gebruik van digitale activa om waarde over te dragen en betalingen te verrichten, kan worden bereikt." 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.