Home » Nieuws » Crypto Bull: Bitcoin (BTC) onder $4.000 gedreven door emotionele overreactie

Crypto Bull: Bitcoin (BTC) onder $4.000 gedreven door emotionele overreactie

Gepubliceerd op 2 december 2018 om 21:07

Foto: tradingacadamy.com

Ronnie Moas, een gepassioneerde, uitgesproken Bitcoin (BTC) bull, zat onlangs met CoinTelegraph in een exclusief interview. Sprekend over de meest recente neergang van crypto, die de totale waarde van crypto-activa onder $ 140 miljard stuurde, handhaafde Moas zijn bullish gevoel, waardoor het overduidelijk was dat BTC nog niet dood is.

Gevraagd naar de vraag hoe het met de crypto-markt gaat, heeft Moas, de directeur van Standpoint Research, de vraag op zijn kop gezet en sprak over de sombere prestaties op de wereldwijde markten. Hij legde uit dat de helft van de namen op de S&P 500, de top 500 van bedrijven die op Amerikaanse markten worden genoteerd, sinds januari met 25% tot 50% is gedaald, eraan toevoegend dat beursinvesteerders hebben gedeeld in de pijn van de crypto community.

Terugkomend op de vraag, heeft de prominente marktanalist, die zijn best doet om de twijfels van beleggers te kalmeren, eenvoudig gezegd dat we eerder deze weg hebben afgelegd. Moas voegde eraan toe dat het een normaal verschijnsel is, bijna alsof er een cyclus is, om Bitcoin parabolische bewegingen te laten ondergaan voor een volgende correctie van 80%, zoals vandaag te zien is. En met dat in gedachten legde de voorstander van cryptocurrency uit:

“Elke keer dat we een parabolische beweging hebben, halen we de high uit de vorige cyclus. En ik denk niet dat de parabolische zet die ik volgend jaar verwacht anders zal zijn.”

Een analyse die onlangs door Rob Sluymer van Fundstrat werd voltooid, bevestigde Bitcoins voorliefde voor cycli. Uit de analyse bleek dat de bitcoin-bearmarkt van 2014/2015 griezelig overeenkomt met die van 2018, zowel wat betreft technische als overkoepelende patrooncapaciteiten.

Zwakke handen worden uit Bitcoin geschud

In navolging van het huidige marktsentiment merkte Moas op dat over de gehele geschiedenis van aandelen- en cryptomarkten, die die midden in een crash verkochten "uiteindelijk kort erna spijt kregen - mensen sprongen van bruggen." Hij vervolgde door op te merken dat dit ongelukkige voorval is gebeurd tijdens de Grote Depressie, Zwarte Maandag, Dotcom Bust en de Grote Recessie, maar voegde er toen aan toe dat degenen die onderaan kochten het "heel erg goed voor zichzelf" deden.

Geagiteerd riep Moas dat hij het niet logisch vindt dat de marktkapitalisatie van goud, een koele $8 miljard, 100x die van Bitcoin is en 60x die van crypto-activa. Dit is natuurlijk waarschijnlijk in verband met het sentiment dat Bitcoin, in al zijn digitale glorie, uiteindelijk goud zal overtreffen, 's werelds de-facto winkel van waarde voor millennia.

Terwijl hij een positieve kijk op de recente crash van crypto had, merkte de vertegenwoordiger van Standpoint Research op:

“We staan aan het begin van dit spel ... we zitten in een prijsontdekkingsfase. Er zijn zwakke handen die worden uitgeschud. Mensen die nog nooit in een dergelijke situatie zijn geweest doen alsof Bitcoin op nul uitkomt, dus ik denk niet dat dit gebeurt.”

Dollar Cost Averaging in Bitcoin, is geen slecht idee, zegt Moas

Zijn opmerkingen afmakend, merkte Moas op dat "de slimme mensen" Bitcoin op zijn weg naar beneden kochten. Of ze nu een kostenbasis hebben van $9.000 of $4.000, de prominente marktonderzoeker stelde dat degenen die tegen lagere waarden kopen, vooral omdat anderen capituleren, het waarschijnlijk erg goed zullen doen. In navolging van zijn opmerkingen, in een vlaag van passie, merkte Moas op:

“De geschiedenis herhaalt zich. En als je 100 jaar terugkijkt in de geschiedenis van de financiële markt, verdienden de mensen het meeste geld toen de markten crashten en de slimme mensen maakten gebruik van een overdreven reactie en emotionele verkoop die we nu zien ... Ik ken een bedrijf dat is op dit moment honderd miljoen dollar uitgeeft aan mining hardware, en ik denk dat ze weten waar Bitcoin naartoe gaat.”

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.