Home » Nieuws » G20 bespreekt internationale cryptocurrency belasting

G20 bespreekt internationale cryptocurrency belasting

Gepubliceerd op 2 december 2018 om 12:05

foto: CNN  

De G20-conferentie, die op dit moment in Buenos Aires plaatsvindt, heeft een beslissing opgeleverd die interessant zal zijn voor de cryptocurrency-wereld.

De aanwezige politici hebben een document ondertekend dat aangeeft dat ondergetekenden van plan te zijn om aan een oplossing voor de kwestie van cryptovaluta belasting te werken, en dat zij hiertoe zullen samenwerken.

In de verklaring wordt de constructie genoemd van een internationaal systeem dat grensoverschrijdende betalingen belast. Dit is belangrijk omdat het voor een overheid niet wettelijk toegestaan is om een ​​buitenlands bedrijf te belasten dat niet fysiek aanwezig is op het grondgebied van die overheid, maar er zijn aanwijzingen dat deze regel wordt gebruikt om belasting te voorkomen, een tactiek die mogelijk wordt gemaakt door cryptocurrency, volgens op jiji.com, een Japanse nieuwsbron.

De overeenkomst noemt ook het witwassen van geld zoals uitgevoerd met cryptocurrency als een aandachtsgebied voor de politici.

In de verklaring wordt verklaard dat alle G20-landen aan voorstellen zullen werken en deze verder zullen bespreken wanneer ze volgend jaar in Japan bijeenkomen. Naar verluidt willen ze tegen 2020 een definitieve versie hebben.

Een aantal landen, bijvoorbeeld Frankrijk en Japan, hebben al een tijdje om deze discussie gevraagd.

In oktober meldde de adviesraad van de G20 dat cryptocurrency een groeiende bedreiging is voor de economische stabiliteit van de wereld. De Financial Stability Board, zoals het wordt genoemd, beschouwt de institutionalisering van cryptocurrency als een negatieve ontwikkeling omdat het vertrouwen in, en de autoriteit van financiële instellingen zou kunnen aantasten.

Over de G20

De G20 is een club waar leiders van de 20 machtigste landen ter wereld elkaar ontmoeten om urgente kwesties te bespreken. De huidige president van de organisatie is Mauricio Macri, president van Argentinië. Volgend jaar wordt de positie ingenomen door Shinzō Abe uit Japan.

Deze conferenties worden vaak geconfronteerd met protesten omdat mensen hun frustratie willen uiten tegenover de boegbeelden van hun land; vorig jaar blokkeerden demonstranten in Hamburg wegen en zetten auto's in brand. Argentinië heeft 22.000 politieagenten en 700 bewakers toegewezen om de conferentie te beschermen en heeft een straal van 12 kilometer rond de locatie afgezet.

Op de conferentie van dit jaar praten de leiders vooral over duurzaam voedsel, de zich ontwikkelende handelsoorlog tussen China en de VS en de regulering van cryptocurrency.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.