Home » Nieuws » Als dit gebeurt, zou Bitcoin $100.000 kunnen raken

Als dit gebeurt, zou Bitcoin $100.000 kunnen raken

Gepubliceerd op 2 december 2018 om 11:51

De Bitcoin-prijs beleefd dit jaar een wilde rit. Na een piek aan het einde van 2017, was 2018 een jaar van consolidatie en vervolgens capitulatie omdat investeerders de cryptocurrency in de afgelopen weken hebben gedumpt.

Na een groot deel van 2018 rond het niveau van $6000 te hebben gestuit, is de prijs in november gestaag gedaald en deze week heeft hij een dieptepunt van $3600 bereikt, een daling van meer dan 81% ten opzichte van het hoogste punt ooit of $19,783.

De grote vraag is er een herstel mogelijk of is het over voor de cryptocurrency?

Speculatieve investering

Een van de belangrijkste risico's bij Bitcoin is dat het geen onderliggende fundamentele waarde heeft. De waarde van een enkele bitcoin is slechts zoveel als iemand anders bereid is ervoor te betalen, dus als niemand bereid is $19.783 te betalen, is het de hoeveelheid geld niet waard - dat is vandaag het geval.

Toch is een van de belangrijkste tekenen altijd geweest dat het aantal bestaande munten altijd beperkt zal zijn. Dus als de vraag hoog is, zal de waarde van de valuta exploderen. Natuurlijk is het tegenovergestelde ook waar. Als iedereen ermee stopt, daalt de prijs naar nul.

Ondanks de enorme hoeveelheid aandacht die de cryptocurrency in de afgelopen 12 maanden heeft gekregen, worstelt Bitcoin bom het tot de mainstream te maken, en dit komt omdat mensen waarschijnlijk nog steeds sceptisch zijn dat cryptocurrency een vervanging is voor traditionele valuta.

Lager is beter?

Ironisch genoeg zou een lagere Bitcoin-prijs goed kunnen zijn voor zijn reputatie, zoals het geval kan zijn dat mensen de valuta gaan gebruiken om transacties te verrichten. Inderdaad, een analist heeft de huidige prijs vergeleken met de dotcom-zeepbel van de vroege jaren 2000. Aan het eind van de jaren '90 nam de technologiesector een hoge vlucht toen investeerders zich haasten om mee te doen met de internet zeepbel, maar de markt ging voor zichzelf uit en het eindigde allemaal in tranen. De onderliggende beleggingsthema's van de late jaren 90 waren echter niet verkeerd; ze waren gewoon te vroeg. Hoewel het aandeel van Amazon 80% daalde bij het uiteenspatten van de dotcom-zeepbel, is het nu een van 's werelds meest waardevolle bedrijven.

$ 100.000?

Hetzelfde zou kunnen gelden voor Bitcoin. Het kan nog 10 jaar duren voor het gebruik van technologie zijn weg vindten de wereld er klaar voor is. Als dat zo is, kan het winstpotentieel enorm zijn.

Een groep analisten is van mening dat cryptocurrencies in het komende decennium zouden kunnen groeien tot 10% van de totale wereldwijde valutamarkt, een waarde van ongeveer $500 miljard. Als Bitcoin zijn marktaandeel behoudt, zou het 35% van dit bedrag kunnen uitmaken.

Aangezien het totale aantal munten dat ooit geproduceerd kan worden slechts 21m is, geeft dit aan dat elke munt in het beste geval een waarde van $100.000 zou kunnen hebben. Als gebruikers het item echter volledig dumpen, kan het ook nul waard zijn. Dit is te riskant voor velen en zij blijven bij aandelen, maar als je je aangetrokken voelt tot dit potentieel op lange termijn, kan Bitcoin een geldige speculatieve investering voor je portfolio zijn.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Willem Kitsz
8 maanden geleden

Eindelijk het eerlijke verhaal dat crypto.s geen enkele onderliggende waarde hebben en dus gewoon speculatief zijn wat de gek er voor geeft.
En met 1600 crypto.s zullen het nooit de vervangets worden van het regulaire betalinsverkeer.
Dit is hetzelfde alspetflessen met gezonde lucht.
Gewoon niks waard.

Peter van Dijk
8 maanden geleden

Wat een manier weer om de mensen over te halen om te gaan investerteren (wat al 10000x gebeurd is...)

De btc is gewoon geen reet waard, accepteer dat gewoon... de reden waarom het zo hoog was, was gewoon door die lijpe hype, zien de mensen dat niet?!?!

Bennie
8 maanden geleden

Als je bitcoin omwisseld krijg je er toch echt.. Echt geld voor. En hoe hoger de waarde wordt hoe minder je het voelde dat die stijgt of daalt met betalen bij web winkels waar het toch wel steeds meer geaccepteerd wordt.

Renx
8 maanden geleden

Precies zoals het er staat. Het heeft geen onderliggende waarde. Het is wat men er voor wil betalen. Euro, dollar pond geven allemaal de waarde weer van de economie die daarachter schuil gaat. Waaruit is de waarde van de crypto's afgeleid dan? Precies.. Het is gewoon wat men er voor wil betalen.. Soort veiling product

Remco
8 maanden geleden

Te domme reacties hier. Doe research en investeer. Zitten leuke projecten tussen

Niels Schotten
7 maanden geleden

-1 grote groep mensen die in de hype een 0.00 beetje van een Bitcoin hebben gekocht, en vast gehouden hebben houden vast tot de waarde weer goed in de buurt komt of overtreft...
-2 de beslissers achter Bitcoin willen de coin niet opschalen. Er is te veel te verdienen aan de wachtrijen in de transacties.
-3 door het niet opschalen kan de coin niet de hoeveelheid transacties aan die het zou moeten voor een serieus betaalmiddel te zijn. En is daarmee eigenlijk kansloos.
-4 geen controle, geen straf. Pump en dump. Handelen met voorkennis. Dit komt de geloofwaardigheid niet ten goede.
-5 eigen zou een crypto los moeten komen te staan van fiat valuta. Er moet een andere manier komen, voor iedereen, om aan een crypto te komen. Tot het punt dat je baas er een deel loon in kan uitkeren. En het ook als onderdeel van een verkoop als vergoeding accepteren.
Zonder ontkoppeling is het een aandeel, geen valuta. Aandelen zijn geen betaalmiddel. Worden in de hogere regionen wel als onderdeel van een deal geruild/overgedragen (bedrijfsovernames bv) en als stuk vergoeding bij sommige startups. Omdat ze veelal geen genoeg cash hebben voor het juiste salaris te kunnen veroorloven. Tevens vind het de werknemer en is het een extra incentive om het bedrijf tot een succes te maken.
Maar dat is bij crypto niet aan de orde.
-6 er zijn ook zat kleine beleggers, de normale burgers en jongeren, die inmiddels ook wel weten dat er enkele grote jongens er aardig geld in hebben gestoken en nu nog met flink wat counseling rondlopen die veel te weinig waard zijn. Een nieuwe stijging in de waarde terug naar 20k of hoger, maakt van hen weer de miljonairs. Daar balen 'wij' weer van. Laat ze maar stikken. Koekje van eigen deeg...
Laat die coin maar voorgoed rond de 1000 zitten ipv 100k...

Dus.....

PSVert
7 maanden geleden

Al die ezels die beweren dat bitcoin niks waard is. Kijk de documentaire zeitgeist addendum ( Money creation) eens. Vertel me wat daar niet aan klopt of wat de waarde van FIAT nou precies is. Ik heb er graag een waardeloze bitcoin voor over.

Niels Schotten
7 maanden geleden

@PSVert, met het loslaten van de goudstandaard is er een boel veranderd.
Van de andere kant is geld/waarde altijd een vertrouwenskwestie geweest. Zelfs met de goudstandaard... Als men geen waarde meer hecht aan het goud is het goud dus ook amper meer wat waard... Zo ook met fiat geld, aandelen, crypto enz.

Niels Schotten
7 maanden geleden

Lees overigens net via een nieuwsbrief dat er enorm veel in Bitcoin wordt gehandeld. Echter niet met echte bitcoins maar met derivaten/futures. Of te wel het recht op bitcoins voor een bepaalde waarde. Deze waarde wordt ook meegerekend in het handelsvolume. Onterecht naar mijn mening en toont wederom aan dat Bitcoin geen geld is maar een aandeel. Een aandeel waar verder niks achter staat. Geen bedrijf, geen intresieke waarde, niks. Gewoon gebakken lucht. Voor geld opzich geen probleem, maar voor aandelen?