Home » Nieuws » Namen van John de Mol, Humberto Tan en Victor Muller misbruikt voor crypto advertenties

Namen van John de Mol, Humberto Tan en Victor Muller misbruikt voor crypto advertenties

Gepubliceerd op 29 november 2018 om 08:21

De namen van verschillende BN-ers zijn de afgelopen tijd misbruikt om crypto-software aan te prijzen. Op verschillende platformen werden advertenties getoond met teksten als 'Nederlandse miljardair John de Mol maakt bitcoin software voor iedereen beschikbaar!'. De media magnaat heeft hier echter niets mee te maken en is verbijsterd over het feit dat zijn naam op deze manier wordt misbruikt. 

Geen toestemming

De Mol heeft de afgelopen tijd al meermaals berichten van mensen ontvangen die boos op hem zijn omdat zij denken dankzij hem geld te zijn kwijtgeraakt. Hij benadrukt echter met klem helemaal niets met Bitcoin Revolution of iedere andere cryptocurrency website of programma iets te maken te hebben. Zijn naam en foto's zijn zonder toestemming misbruikt.

Nog meer BN'ers

John de Mol is niet de enige bekende Nederlander wiens naam wordt misbruikt. Ook zijn zoon Johnny kwam al aan de beurt, evenals de populaire presentator Humberto Tan. Tan was zeer ontstemt over het feit dat het de grootst mogelijke moeite kostte om compleet verzonnen berichten over zijn persoon verwijderd te krijgen van Facebook. 

Naast deze namen zijn ook ondernemer Victor Muller en presentatrices van omroep WNL al misbruikt voor valse reclame. Ook in het buitenland komt dit veelvuldig voor, waarbij Tesla-baas Elon Musk en Jamie Oliver populair lijken te zijn.. 

Facebook

Opvallend is dat veel klachten van BN'ers over Facebook gaan. Het social media platform lijkt advertenties niet goed te screenen, en wanneer er klachten worden ingediend wordt hier weinig tot niets mee gedaan. Opvallend hierbij is dat Facebook begin 2018 juist besloot crypto advertenties in de ban te doen. 

Vaker misbruik van namen 

Misbruik maken van de namen van bekende mensen is niets nieuws. Zo wordt er op Twitter vaak gebruik gemaakt van accounts die van bekende personen lijken te zijn, maar waarbij bijvoorbeeld de letter I is vervangen door een 1. Vaak wordt de lezer aangespoord om een relatief klein bedrag aan crypto over te maken, waarbij men dan het 5 tot 10 voudige aan coins terug zal ontvangen. Deze coins zullen uiteraard nooit worden betaald. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.