Home » Nieuws » Bitcoin miners stoppen ermee: niet meer rendabel

Bitcoin miners stoppen ermee: niet meer rendabel

Gepubliceerd op 28 november 2018 om 22:58

De afgelopen 2 weken hebben cryptocurrencies rake klappen gehad. Bitcoin daalde met zo'n 40%, en de meeste altcoins deden het niet veel beter. Dit heeft ook consequenties voor de winstgevendheid van miners. 

Minen niet rendabel

Volgens gegevens van blockchain.info zijn er de afgelopen 2 weken 600.000 miners gestopt met het genereren van Bitcoins. Doordat de waarde van de bitcoin flink is gedaald, was het voor de miners niet meer rendabel om veel energie te verbruiken. 

Hoge energieprijs

Naast de gekelderde waarde speelt ook de stijging van energiekosten mee. In veel plaatsen in China zijn de stroomkosten in de winter veel hoger dan in de zomer. Een derde oorzaak kan worden gezocht in de steeds sneller wordende mining hardware. Door deze snelle ontwikkeling is oudere hardware sneller niet meer rendabel te houden. 

Minen voorbij?

Is het dan een aflopende zaak met het minen van cryptomunten? Nee, waarschijnlijk niet. Het is een dynamisch proces wat afhankelijk van meerdere factoren meer of minder populair wordt. Het is goed mogelijk dat een groot deel van de 'afhakers' over een tijdje de miners weer volle bak laten draaien als de recente stijging van de cryptomarkt lijkt door te zetten.

Wat staat ons te wachten?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.