Home » Nieuws » Geen grote groei in cryptocurrency en blockchain verwacht in 2019

Geen grote groei in cryptocurrency en blockchain verwacht in 2019

Gepubliceerd op 27 november 2018 om 22:29

De cryptomarkt heeft tot dusverre behoorlijk wat problemen gezien en soms ook overwonnen. Denk daarbij aan nep-ICO's, hacks, phishing, bugs etc. Al deze bedreigingen moeten op de juiste manier worden aangepakt. Terwijl gebruikers proberen om zich te weren, komen criminelen weer met nieuwe manieren om aan te vallen. Kaspersky Lab bevestigt in haar laatste rapport dat deze bedreigingen ervoor zorgen dat er nog wat meer tijd nodig is om de crypto-industrie volwassen te laten worden. 

Ransomware en cryptojacking

Eén van de grootste bedreigingen volgens Kaspersky vormt ransomware. Deze dreiging blijft nog steeds aanwezig in 2018 en zal zich in 2019 doorzetten. Wanneer een computer geïnfecteerd is met ransomware wordt deze volledig geblokkeerd. Vaak wordt de data op de computer ook direct versleuteld. Tegen betaling van cryptomunten is het mogelijk de ransomware uit te schakelen en data veilig te stellen. 

Een ander gevaar wat volgens Kaspersky nog niet geweken is, is cryptojacking. Hierbij wordt een computer of website geïnfecteerd met malware dat gaat 'cryptominen'. Dit minen van cryptomunten kost veel rekenkracht en energie en kan je compter flink vertragen. 

Blockchain

Een opvallende conclusie in het rapport is ook dat men verwacht dat de 'blockchain-bubble' gaat barsten in 2019. De hoge verwachtingen van de technologie zijn volgens Kaspersky specialisten niet waargemaakt, dus in 2019 verwachten zij dat veel bedrijven de stekker uit de ontwikkeling ervan gaan trekken. Gebruik van de blockchain zal dan enkel nog voor cryptocurrency interessant zijn. 

Betalen met cryptocurrency

Ook voor het betalen met cryptomunten wordt door Kaspersky nog geen gouden toekomst voorspeld. Het gebruik van crypto voor betalingen neemt niet toe, en er zijn zelfs bedrijven die acceptatie ervan stoppen. Dat nagenoeg iedereen cryptocurrency bezit om ermee te speculeren op waardestijging, werkt niet mee met marktadoptie. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.