Home » Nieuws » Reuters: Bitcoin-crash verzacht druk op Britse regulators

Reuters: Bitcoin-crash verzacht druk op Britse regulators

Gepubliceerd op 22 november 2018 om 20:56

Een nieuw rapport van Reuters stelt dat de recente prijsdip voor Bitcoin de druk op de Britse financiële waakhond heeft verzacht om radicale actie te ondernemen die investeringen en financiële betrokkenheid in de digitale geldmarkt zou kunnen afschrikken. De prijs van 's werelds meest populaire cryptocurrency is de afgelopen dagen gedaald naar $4.500, een daling van bijna 20 procent in de afgelopen zeven dagen. Britse regelgevende instanties zijn nu van plan meer tijd te besteden aan het opstellen van passende regelgeving.

"We willen de tijd nemen om daar wat dieper op in te gaan en ervoor te zorgen dat we een evenredige benadering hanteren," vertelde Gillian Dorner, adjunct-directeur financiële diensten bij het ministerie van Financiën van Groot-Brittannië, aan een City & Financial-conferentie. Ze voegde eraan toe dat Groot-Brittannië voor de uitdaging staat om een ​​innovatieve economie in balans te houden door de consumentenbescherming te handhaven en financiële criminaliteit tegen te gaan.

Toezichthouders verklaarden tijdens de conferentie dat zij zich concentreren op hoe cryptocurrency-middelen werken in het reeds bestaande financiële regelgevingskader voordat zij overgaan tot hervormingen.

Uitvoerend directeur voor Strategie en Mededinging bij de Autoriteit voor financieel gedrag Christopher Woolard zei dat het nodig is om 'grijze randen' rond bestaande regelgeving te verduidelijken. Hij meldt dat de FCA tegen het einde van het jaar bijeen zal komen om te bespreken waar de grenzen liggen tussen bestaande regelgeving en cryptoassets.

"Dit zal helpen verduidelijken welke cryptoassets vallen binnen de bestaande wettelijke perimeter van de FCA en de cryptoassets die er buiten vallen," legde Woolard uit. Het ministerie van Financiën zal ook overwegen of de perimeter zelf moet worden verschoven.

Vorige maand adviseerde een taskforce, samengesteld door het ministerie van Financiën, (FCA) en de Bank of England, een verbod op de verkoop aan retail klanten van derivaten die gekoppeld zijn aan cryptoassets. Woolard verklaarde echter dat zonder een samenwerking met internationale tegenhangers de unilaterale actie die door één land werd ingesteld, duidelijke beperkingen had.

Omdat de meeste internationale autoriteiten nog steeds proberen om hun eigen onafhankelijke conclusies te trekken over de implicaties en potentiële problemen rond cryptocurrency wordt verwacht dat er op korte termijn geen consensus binnen de samenwerkingsverbanden wordt bereikt.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.