Home » Nieuws » Ethereum bereikt laagste koers sinds 16 maanden

Ethereum bereikt laagste koers sinds 16 maanden

Gepubliceerd op 19 november 2018 om 13:57

Ethereum, het blockchain ecosysteem van bedenker Vitalik Buterin, zit momenteel in de hoek waar klappen vallen. Waar de Ether vorig jaar nog een positieve uitschieter was, en zich lange tijd de grootste cryptocoin mocht noemen na Bitcoin, heeft Ripple (XRP) deze positie nu overgenomen. 

De Ether (ETH) leek lange tijd niet te stoppen. Op het hoogtepunt rond midden januari van dit jaar stond de coin op een waarde van maar liefst $1.400. Lange tijd werd er verwacht dat Ethereum de koppositie van Bitcoin zou gaan overnemen als coin met de hoogste marktwaarde. 

The Flippening

Er werd zelfs een heuse naam gegeven aan het overnemen van deze koppositie: The Flippening. Op een website wordt bijgehouden wanneer de 'omschakeling' plaats zou vinden. Hoewel Ethereum aardig dicht in de buurt kwam, is Bitcoin nooit echt in gevaar geweest. Momenteel is de markt kapitalisatie van Ethereum echter teruggezakt tot zo'n 18% ten opzichte van Bitcoin.

Koersval en toekomst

De huidige waarde van Ethereum is $156, een daling van zo'n $1250 per coin sinds de piek begin dit jaar. Procentueel een verlies van maar liefst 89% sindsdien! Het is ook voor het eerst sinds 16 maanden dat de koers zo laag staat. Maar het grote verschil met toen is dat er destijds sprake was van een bullmarkt, waarbij daar nu geen sprake van is. Het vertrouwen is laag, er is weinig tot geen media aandacht voor cryptocurrency in het algemeen, en positief nieuws heeft geen groot effect meer zoals dat een jaar geleden nog wel het geval was. Daarnaast heeft Ethereum er vele concurrenten bij gekregen als VeChain en Aeternity. Het zou ons dan ook niet verbazen als de negatieve trend zich nog even voort zal zetten. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.