Home » Nieuws » Zwitserland keurt eerste Bitcoin ETF goed

Zwitserland keurt eerste Bitcoin ETF goed

Gepubliceerd op 17 november 2018 om 22:31

De Bitcoin ETF houdt cryptoland al geruime tijd in haar greep. Een Bitcoin ETF is een soort beleggingsfonds op de aandelenbeurs welke gelinkt is aan de waarde van de Bitcoin. Hiermee wordt het dus voor investeerders op aandelenbeurzen mogelijk om in Bitcoin te investeren, zonder zich te verdiepen in materie als bitcoin wallets en exchanges

Hierdoor wordt ook verwacht dat er meer in bitcoin geïnvesteerd zal gaan worden als deze ETF op de markt komt. Maar door de strenge toelatingseisen van de Amerikaanse beursautoriteit SEC is het tot op heden nog niet gekomen van een lancering van zo'n ETF.   

De SEC heeft haar keuze al meerdere malen uitgesteld, wat ook heeft gezorgd voor een daling van de Bitcoin koers. Maar nu lijkt het er dan toch van te gaan komen! 

In Zwitserland zal volgende week de Amun Crypto ETP gelanceerd worden aan de Six beurs in Zürich.  Deze ETF zal niet alleen gekoppeld zijn aan Bitcoin, maar de koersen van vijf grote coins volgen. Dit zijn Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash en Litecoin

Gek genoeg komt dit nieuws net op het moment dat de Bitcoin koers flink dipt. De coin verloor de afgelopen dagen ruim 10% van zijn waarde. Mogelijk is deze ETF te onbekend om een grote invloed te hebben op de Bitcoin koers. Er wordt verwacht dat goedkeuring door de SEC voor crypto-ETF's op de Amerikaanse beurs tot aanzienlijke koersstijgingen gaan leiden. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.