Home » Nieuws » Bitcoin handelt onder de $6K in afwachting van Bitcoin Cash Fork

Bitcoin handelt onder de $6K in afwachting van Bitcoin Cash Fork

Gepubliceerd op 14 november 2018 om 21:48

Cryptocurrencies werden woensdag afgemaakt toen de bitcoin-bubbel weer barstte. Bitcoin verhandelde voor minder dan $6000, een nieuw dieptepunt in de afgelopen 52 weken. Dit komt door onzekerheid met betrekking tot de aankomende Bitcoin Cash harde splitsing (fork).

De op Malta gebaseerde OKEx cryptocurrency-beurs stopte de handel voor BCH1116 wekelijks, BCH1123 tweewekelijks en BCH1228 driemaandelijkse futures-contracten op woensdag, daarbij verwijzend naar extreme volatiliteit voorafgaand aan de Bitcoin Cash-harde splitsing (hard fork) die gepland staat voor donderdag.

Bitcoin Cash zal naar verwachting in minstens twee verschillende valuta splitsen, maar onzekerheid over de uitkomst van de splitsing zorgt voor onzekerheid op de termijnmarkt. Bitcoin ABC (BCHABC) is de originele versie van Bitcoin Cash en zal naar verwachting doorgaan met handelen onder de ticker BCH. Een alternatieve versie van de valuta, Bitcoin SV (BCHSV), zal naar verwachting ook op woensdag beginnen met handelen.

"Door de aankomende harde vork wordt een sterke volatiliteit waargenomen in de BCH-spot- en futuresmarkten. OKEx verwacht een nog grotere volatiliteit tijdens de harde splitsing die grootschalige gevolgen kan veroorzaken, zoals cascade-liquidatie, " - zei OKEx in een verklaring.

Gegevens uit de pre-splitsing futures-markt laten zien dat de waarderingskloof tussen BCHABC en BCHSV is geslonken van enkele honderden dollars tot slechts $43 vanaf woensdagochtend.

De chaos rond de Bitcoin Cash-split lijkt de katalysator te zijn geweest voor een technische verstoring in de meeste grote cryptocurrencies:

  • Bitcoin daalde met 8,5 procent en viel onder het $ 6.000-niveau, en is nu met 56,8 procent gedaald in 2018.
  • Ethereum daalde met 9,8 procent en daalt nu in 2018 met 74,8 procent.
  • Rimpel is 8,6 procent lager en is nu in 2018 met 76,9 procent gedaald.
  • Bitcoin Cash daalde met 11,9 procent en daalt nu in 2018 met 64,3 procent.
  • Stellar daalde met 3,3 procent en is nu met 69,6 procent gedaald in 2018.

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

rick smit
7 maanden geleden

Rimpel ?