Home » Nieuws » Zwitserse Crypto Bank Startup verwacht in 2019 bank- en effectendealerlicentie te ontvangen

Zwitserse Crypto Bank Startup verwacht in 2019 bank- en effectendealerlicentie te ontvangen

Gepubliceerd op 12 november 2018 om 22:10

De CEO van de Zwitserse startup SEBA Crypto AG zei in een interview dat vijf "grote vermogensbeheerders" uit zowel Duitsland als het buitenland interesse hebben getoond in hun bank voor cryptocurrency, rapporteert de Zwitserse financiële media Cash op 12 november. In september had het bedrijf 103 miljoen dollar opgehaald om een ​​bank op te zetten die cryptocurrency-gerelateerde diensten aanbiedt. In die tijd merkte CEO Guido Bühler op dat de bank zichzelf ziet als een brug tussen activa van cryptocurrency en de traditionele financiële wereld.

In het interview in november merkte Bühler op dat SEBA Crypto AG verwacht in de eerste helft van 2019 een bank- en effectendealerlicentie te ontvangen van de Zwitserse financiële marktregulator FINMA. Die licentie zou het bedrijf in staat stellen om cryptohandel en investeringsactiviteiten uit te voeren voor andere banken en gekwalificeerde beleggers.

In september merkte SEBA op dat het van plan was zijn activiteiten uit te breiden naar belangrijke financiële centra, te beginnen met Zürich in 2019.

Volgens Bühler is SEBA nu van plan via een Initial Coin Offering (ICO) verder groeikapitaal van maximaal 200 miljoen frank (176 miljoen euro) te verhogen. De CEO die de doelstellingen van het bedrijf toelicht merkte ook op dat SEBA bankfuncties voor bewaarders wil aanbieden die verder gaan dan de digitale opslag van crypto-activa.

Eerder in november had FINMA banken en andere financiële instellingen via een vertrouwelijke brief geadviseerd om de risicodekking voor cryptocurrencies te schatten op 800 procent van de huidige marktwaarde. De relatief hoge waardering suggereert dat de toezichthouder de beleggingen als zeer volatiel ziet.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.