Home » Nieuws » Bitcoin behaalt hoger rendement dan aandelen

Bitcoin behaalt hoger rendement dan aandelen

Gepubliceerd op 10 november 2018 om 20:03

De vraag waar veel investeerders mee zitten: moet ik investeren in crypto of toch maar relatief 'veilig' op de aandelenmarkt? Wij hebben ook geen glazen bol die het precies kan vertellen, maar de afgelopen maanden waren in het voordeel van de Bitcoin

De waarde van één Bitcoin (BTC) schommelt al sinds begin september rond de $6400, met uitschieters naar $6200 en $6900. De eens zo volatiele markt lijkt enigszins bedaard, nu de laagste volatiliteit sinds 18 maanden is bereikt. 

Ondanks dat de bitcoin koers weinig gedaan heeft afgelopen tijd, heeft deze wel beter gepresteerd dan de aandelenbeurs! En niet alleen in Europa, ook de Aziatische beurs is verslagen. In Oktober daalde de Bitcoin met 3,8% maar altcoins met een flink hoger percentage, waardoor het gemiddelde op ca. 7% lag. Ook de S&P500, de aandelenindex met de 500 grootste Amerikaanse bedrijven, daalde met zo'n 7%. 

Toekomst

Ondanks dat de verschillen niet zo groot zijn is dit toch wel positief. De eerste keer dat de aandelenmarkt crashte en de bitcoin prijzen ook mee daalden, zakte Bitcoin minimaal net zo hard als de aandelenmarkt. Nu lijkt Bitcoin beter in staat zich te weren in de traditionele markten als goud en aandelen. Mocht deze positieve tendens doorzetten, is dit dus het moment om je aandelen te verkopen en in cryptocurrency te gaan investeren!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.