Home » Nieuws » Nieuwe Crypto-beurs Security Ranking uitgebracht

Nieuwe Crypto-beurs Security Ranking uitgebracht

Gepubliceerd op 7 november 2018 om 21:09

In een nieuwe rangorde van cryptocurrency-beurzen op basis van het beveiligingsniveau dat ze bieden, komt de in de VS gevestigde crypto-beurs Kraken uit als nummer 1.  Beurzen worden beoordeeld op criteria zoals betrouwbaarheid van sleutelopslag, technische beveiliging en hoe deze omgaat met de persoonlijke gegevens van gebruikers.

Het programma dat de beurzen rangschikt op basis van de beveiliging die zij aanbieden is ontwikkeld door cyber-beveiligingsbedrijf “Group-IB” als een manier om de gepaste verzekeringspremies te bepalen voor gebruikers die hun bezit op beurzen willen verzekeren via een service die bekend staat als “CryptoIns”.

Als gevolg van de hoge score van Kraken ontvingen gebruikers van dat platform de laagste verzekeringspremies wanneer ze hun crypto-bezit verzekeren. Na Kraken kwamen de grote crypto-beurzen Bittrex en Coinbase Pro met de op een na laagste verzekeringspremies.

Chinese crypto-beurzen OKEx en Huobi Pro, evenals de Japanse exchange Coincheck, een slachtoffer van een grote hack in januari, werden beschouwd als een van de meest riskante beurzen om te gebruiken.

Naast de technische aspecten werd in de ranglijst gekeken naar hoe de beurzen de ‘know-your-customer'-procedure -ken je klant- en de anti-witwas processen aanpakten.

"Deze beoordeling richt zich op open source data - white papers, informatie over oprichters, beveiligingsbeleid. In sommige gevallen omvat de beoordeling, met instemming van de oprichters, penetratietesten met behulp van social engineering-methoden die gericht zijn op het compromis van het netwerk via de meest kwetsbare schakel in elke organisatie – mensen."

schreef Group-IB in een update op haar website.

In een eerdere ranking van beurzen door ratingbureau ICORating viel Kraken ook op als een van de veiligste beurzen, waar die op de tweede plaats eindigde. Op de eerste plaats was Coinbase Pro, terwijl BitMex plek nummer drie veilig stelde. Andere opmerkelijke beurzen op de lijst waren Binance op de 17e plaats, HitBTC op de 18e plaats en Bitfinex op de 54ste plaats.

Meer informatie bij Group-IB. (Engels)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.