Home » Nieuws » Turkse cryptocurrency wallet hackers opgepakt: sim-swapping toenemend probleem

Turkse cryptocurrency wallet hackers opgepakt: sim-swapping toenemend probleem

Gepubliceerd op 6 november 2018 21:47

De Turkse autoriteiten hebben een bende cryptocurrency-hackers gearresteerd voor het hacken van cryptowallets door middel van een sim swap. Door deze hack wisten de criminelen tienduizenden euro's buit te maken. 

Onlangs arresteerden de Turkse autoriteiten een groep van elf verdachten die betrokken waren bij een cryptocurrency hacks door middel van sim-swapping. Volgens Trustnodes hebben de criminelen de cryptocurrency wallets kunnen hacken door zich bij de telefoonproviders voor te doen als de eigenaar van de simkaarten van de slachtoffers. 

Imitatie van de slachtoffers 

Ongeveer veertien slachtoffers hebben zich gemeld bij de lokale autoriteiten in Istanbul, toen ze ontdekten dat fraudeurs hun wallets voor cryptomunten hadden gehackt. De hackers, die valse ID's gebruikten, vertelden telefonisten dat de mobiele telefoons van hun slachtoffers waren gestolen. Ze vroegen om een ​​andere simkaart en annuleerden de simkaarten van de echte eigenaars.

Bovendien gebruikten de wallet-hackers de tweefactor-authenticatiemethode om de wachtwoorden van de slachtoffers te wijzigen. Dit gaf de hackers toegang tot de cryptocurrency wallets van de slachtoffers. De hackers van digitale valuta hebben zo meer dan $80.000 gestolen. De fraudeurs verspreidde de cryptocoins over verschillende accounts in een poging hun sporen hiermee uit te wissen. De politie deed een inval in het appartement van de fraudeurs en nam onder andere achttien mobiele telefoons, namaak ID-bewijzen en valse rijbewijzen in beslag.

Sim swapping toenemend probleem

Diefstel van cryptocurrency door middel van sim swapping is een groeiende trend. Fraudeurs bellen telefoonbedrijven op en imiteren hun slachtoffers om de simkaarten van hun slachtoffers te krijgen, waardoor ze toegang hebben tot telefoonnummers en portefeuilles met cryptocurrency. Onlangs is in Amerika een 20-jarige student gearresteerd die met zijn criminele bende op gelijkwaardige wijzige in staat bleek maar liefst $5 miljoen buit te maken van 40 slachtoffers. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.