Home » Nieuws » Bitcoin op de 19 (!) plaats op Chinese blockchain ranglijst

Bitcoin op de 19 (!) plaats op Chinese blockchain ranglijst

Gepubliceerd op 4 november 2018 20:21

Sinds de oprichting van Bitcoin, inmiddels zo'n 10 jaar geleden, heeft de cryptomunt altijd de hoogste marktkapitalisatie van alle coins gehad. Op dit moment is de totale waarde van alle Bitcoins in omloop meer dan 50% van al het geïnvesteerde kapitaal in cryptocurrency. Volgens onderzoek is dit echter niet te wijten aan de technologische achtergrond van de coin, daarin zijn anderen al een stuk verder.

Bitcoin staat op technologisch vlak pas op de 19e plaats, na coins als Waves, Ripple en Ethereum. Deze cryptocoins bestaan vaak pas enkele jaren, maar hebben dus een flinke inhaalslag gemaakt. Absolute koploper is de cryptocurrency EOS. Dit blijkt uit een publicatie van een Chinese overheidsinstantie, de China Electronic Information Industry Development (CCID).

Onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd onder 33 blockchain projecten. Deze zijn beoordeeld op hun technologie, toepasbaarheid en creativiteit. In augustus en september stond Bitcoin nog op respectievelijk de 10e en 17e positie op de lijst. Ondanks de daling staat Bitcoin nog altijd hoger dan zijn fork, Bitcoin Cash welke op positie 32 staat op de lijst.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.