Home » Nieuws » Afnemende moeilijkheidsgraad van btc mining zou kunnen wijzen op Bitcoin's Bear Market

Afnemende moeilijkheidsgraad van btc mining zou kunnen wijzen op Bitcoin's Bear Market

Gepubliceerd op 4 november 2018 om 14:59

Crypto-asset marktanalisten hebben de aandacht gevestigd op een historische trend in bitcoin's prijsactie die mogelijk een signaal kan zijn voor komende veranderingen in haar richting - namelijk een mogelijk einde aan de bearmarkt.

De belangrijkste indicator die wordt waargenomen is de mining moeilijkheidsgraad, met name de richting van de moeilijkheidsveranderingen. Minen van bitcoin wordt momenteel steeds minder moeilijk, wat een fenomeen is dat zelden voorkomt. Voor slechts 13% van de geschiedenis van het bitcoin-netwerk, volgens Element Group, een dienst voor virtuele activa-analyse en consultancy.

Element heeft de correlatie onderzocht en geschetst tussen afnemende mining moeilijkheidsgraad en bitcoin-prijsbewegingen, naast andere effecten. Wat bleek is dat het zeldzame geval van vermindering van de mining moeilijkheidsgraad zich vaak tegen de onderkant van marktcycli voordoet, wanneer de verkoop van bitcoin afneemt en de prijzen hun dieptepunten vinden.

Volgens Element: "Historische cycli suggereren dat we misschien 6 tot 12 maanden van negatieve naar vlakke moeilijkheidsgroei moeten ervaren voor prijzen naar beneden."

Dalende mining moeilijkheidsgraad betekent onveranderlijk dat mijnenergie ("hashrate" in mijnjargon) het netwerk verlaat, omdat het script voor moeilijkheidsaanpassing dat Bitcoin mijnbouwtijd tot tien minuten per blok probeert te houden opmerkt dat blokken meer dan tien minuten nodig hebben om te worden gedolven - vanwege minder hashrate.

De redenen waarom miners het netwerk zouden verlaten zijn iets minder eenvoudig, hoewel Element van mening is dat lagere bitcoin-prijzen waarschijnlijk de minst efficiënte mijnactiviteiten uit het spel dwingen - de hashrate van het netwerk en vervolgens de moeilijkheid ervan verlagen.

Een hogere concentratie bitcoin mining-beloningen en een hogere efficiëntie van degenen die nog steeds mijnen, zou kunnen leiden tot een daling van de verkoopdruk van de overgebleven miners die minder bitcoin verkopen voor operationele kosten.

Dat verhaal lijkt in overeenstemming te zijn met de gegevens: de dramatische toename van hashrate in 2018, van ten minste 500%, lijkt enigszins te zijn geëgaliseerd zoals te zien in de bovenstaande grafiek. Terwijl de prijs van bitcoin kelderde en consolideerde rond het bereik van $6000 vanaf hoogtes van meer dan $19.000. Meer hashrate voor minder dollarrendement zou gemakkelijk naar meer concurrentie kunnen vertalen.

De nivellering van hashrate kan heel goed komen door miners die in moeilijke tijden het netwerk en de mijnmacht consolideren.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.