Home » Nieuws » Nieuwe VeChain partnership: samenwerking met grote Chinese energiebedrijven aangekondigd

Nieuwe VeChain partnership: samenwerking met grote Chinese energiebedrijven aangekondigd

Gepubliceerd op 4 november 2018 00:31

China is één van de landen met de hoogste CO2 uitstoot. Door de verwachte toename in industriële activiteiten verwacht men dat dit nog verder toe zal nemen. Daarom heeft China aangegeven om de komende jaren $320 miljoen uit te geven aan duurzame energie. In lijn met deze ontwikkeling hebben twee toonaangevende Chinese bedrijven in duurzame energie-oplossingen aangegeven samen te gaan werken met VeChain om energie-gerelateerde activiteiten naar de blockchain te brengen. 

Het gaat hier om de bedrijven Shanghai Gas (Group) Co. Ltd en ENN Energy Holdings Limited, bedrijven van naam met tienduizenden werknemers. Zij willen de distributie van vloeibaar aardgas gaan beheren door middel van de VeChain blockchain. Dit werd onlangs bekendgemaakt op de China International Gas & Heating Technology and Equipment Exhibition 2018.

Verantwoordelijkheid van VeChain

VeChain zal de software gerelateerde zaken aanleveren, en uiteraard de blockchain technologie. Er zal een handelsplatform (exchange) worden opgezet, en de VeChainThor blockchain zal worden gebruikt voor administratieve- en veiligheidszaken. Verdere details zijn nog niet bekend gemaakt, maar je zou hierbij kunnen denken aan het verhandelen van emissierechten. Dit is in Europa al zeer gebruikelijk is, maar in China is dit nog vrij nieuwe materie. 

China aan kop

Hoewel China momenteel nog meer CO2 uit zou stoten dan Europa en Amerika bij elkaar, hoeft dit niet lang meer zo te zijn. China heeft aangegeven zeer serieus met schone energie aan de slag te gaan. Dat VeChain van Chinese afkomst is, goed toepasbaar is in deze toepassingen en al meerdere ingangen heeft bij de regering, is dit mogelijk niet het laatste initiatief waar we het gebruik van de VeChain blockchain terug gaan zien!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.