Home » Nieuws » Coinbase en Circle gaan samenwerken op het gebied van 'stable coins': USDC gelist

Coinbase en Circle gaan samenwerken op het gebied van 'stable coins': USDC gelist

Gepubliceerd op 28 oktober 2018 15:32

Coinbase en Circle zijn zeer grote namen in de wereld van cryptocurrency, de eerste als broker om coins te kopen en verkopen, de tweede als betaalprovider. Beide partijen gaan nu samenwerken om stable coins, de bekendste is Tether (USDT), veilig en mainstream te maken. 

Stable coins zijn cryptomunten die gekoppeld zijn aan bijvoorbeeld de dollar of de euro. Het voordeel hiervan is dat de waarde veel minder zal fluctueren dan bij andere cryptomunten het geval is. Hierdoor is het mogelijk om met een zeer beperkt valutarisico fiat geld (bijvoorbeeld euro's) in stable coins te stoppen zodat je hiermee gebruik kunt maken van alle functionaliteit die de blockchain te bieden heeft. 

USD Coin

Circle had voor de samenwerking met Coinbase al een eigen stable coin, de USD Coin (USDC). Dit is een ERC-20 token op het ethereum netwerk. De samenwerking tussen Coinbase en Circle houdt in dat er een nieuw consortium wordt opgericht genaamd Centre, van waaruit beide partijen zullen strijden voor een snellere adaptatie van stable coins in dagelijks leven. Ook is het op dit platform mogelijk om USDC tokens te kopen of verkopen. 

Daarnaast zal USTC als eerste stable coin aan het Coinbase platform worden toegevoegd.

Roerige tijden bij Tether (USDT)

Het lijkt een slimme zet om juist nu met een nieuwe stable coin te komen nu de grootste concurrent Tether onder vuur ligt. Zij worden er onder andere van verdacht niet voor iedere uitgegeven Tether (USDT) één dollar op de bankrekening te hebben staan. Daarnaast wordt het bedrijf achter Tether beticht van prijsmanipulatie van de bitcoin koers. Als de nieuwkomer USD Coin zijn beloofde transparantie waar kan maken zou het best wel eens een succes kunnen worden. De marktkapitalisatie van USDT bedraagt na een snelle stijging afgelopen dagen $125 miljoen dollar. Hier ging een snelle stijging aan vooraf, waar bij Tether dit juist het tegenovergestelde was. Naast USDT en USDC zijn er nog veel meer alternatieve stable coins. Welke stable coin er aan het langste eind gaat trekken zal dus voorlopig nog gissen blijven. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.