Home » Nieuws » Een noodknop om direct al uw cryptomunten te verkopen, het kan!

Een noodknop om direct al uw cryptomunten te verkopen, het kan!

Gepubliceerd op 17 oktober 2018 om 18:55

En Ilker Dagli, een systeembeheerder uit Cyprus, heeft het ook gemaakt! Hij heeft namelijk hetzelfde ervaren als vele crypto-handelaars, te laat verkocht tijdens een daling. Hij dacht: 'Dit gebeurt mij geen 2e keer!' dus bedacht iets innovatiefs.Een rode knop!

Door een druk op de fysieke rode knop is Dagli in staat om in één keer zijn gehele crypto-stack te verkopen. Wanneer er sprake is van een prijsdaling is men vaak te laat met het sluiten van lopende orders en het verkopen van all tegoeden. 

Doordat ook exchanges weten dat dit het geval is, hebben enkelen een zogenaamde 'stop-loss' feature. Dit houdt in dat een coin wordt verkocht wanneer de waarde onder een bepaalde koers duikt. Maar dit was niet voldoende voor Dagli.

Hij ontwierp de rode knop zo dat direct na de druk erop alle lopende orders worden gecanceld, en al je assets ook direct tegen marktwaarde worden omgezet naar Bitcoin (BTC) of stable-coin Tether (USDT). Zelfs inloggen op de exchange, in dit voorbeeld Binance is niet nodig volgens Dagli. Volgens hem zou dit ook werken op andere exchanges, zo lang ze maar gebruikmaken van een open API. 

 

Zie hier een filmpje van Dagli en zijn rode knop:


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.