Home » Nieuws » Fidelity maakt het voor hedgefondsen en andere professionals gemakkelijker om te investeren in cryptocurrencies

Fidelity maakt het voor hedgefondsen en andere professionals gemakkelijker om te investeren in cryptocurrencies

Gepubliceerd op 15 oktober 2018 22:17

Financiële dienstverlener Fidelity zet een grote stap in de cryptocurrency. De 72-jarige onderneming kondigde maandag de lancering aan van een afzonderlijke onderneming, Fidelity Digital Asset Services, die de bewaring van cryptocurrency en de uitvoering van orders voor institutionele beleggers zal verzorgen.

"Ons doel is om digitaal aangeboren vermogen, zoals bitcoin, toegankelijker te maken voor beleggers", aldus Abigail Johnson, voorzitter en CEO van Fidelity Investments in een persbericht. "We verwachten te blijven investeren en experimenteren, op de lange termijn, met manieren om deze opkomende beleggingscategorie gemakkelijker te maken voor onze klanten om te begrijpen en te gebruiken."

Tom Jessop, hoofd van Fidelity Digital Assets, zei halverwege vorig jaar dat het idee van het op de markt brengen van een standalone cryptobedrijf begon. Voor nu zijn de diensten beschikbaar voor instellingen zoals hedgefondsen, vermogens en family offices, maar niet voor de detailhandel belegger.

Fidelity is alles behalve klein. Het beheert $ 7,2 biljoen aan activa van klanten, heeft 27 miljoen klanten en besteedt $ 2,5 miljard per jaar aan technologie, deels via incubators die zijn kunstmatige intelligentie en blockchain-projecten huisvesten. Het nieuwe digitale activabedrijf werd geboren uit Fidelity Center for Applied Technology of FCAT zoals werknemers het noemen.

Het nieuwe bedrijf zal de veilige bewaring van crypto activa aanbieden. Crypto-bedrijven Coinbase, Gemini, BitGo, Ledger en ItBit zijn onder degenen die al werken aan vergelijkbare oplossingen. De Japanse bank Nomura heeft in mei ook plannen aangekondigd om crypto opslag aan te bieden, en naar verluidt onderzoeken Goldman Sachs en Northern Trust vergelijkbare diensten. Maar tot nu toe was er een opvallend gebrek aan een grote in de VS gevestigde partij zoals Fidelity die officieel de ruimte betrad.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.