Home » Nieuws » Cryptocurrency scepticus Nouriel Roubini gaat het debat aan met Ethereum ontdekker Vitalik Buterin

Cryptocurrency scepticus Nouriel Roubini gaat het debat aan met Ethereum ontdekker Vitalik Buterin

Gepubliceerd op 14 oktober 2018 21:15

Eerder schreven we op deze site al over Nouriel Roubini, de voorspeller van de economische crisis in 2008. Hij noemde bitcoin, andere cryptocurrencies en blockchain één grote scam. Nu laat de econoom opnieuw van zich horen met een opvallende actie.

De grote scepticus van alles wat met cryptocurrency te maken heeft, heeft één van de boegbeelden uit de cryptowereld uitgedaagd voor een debat. En niet de minste,maar Vitalik Buterin! Buterin is mede-oprichter van Ethereum en wordt door velen gezien als een genie. 

Debat

Op dit moment wordt het debat verder uitgewerkt, bijvoorbeeld wie het zal gaan leiden. Het zou iemand moeten zijn die niet bevooroordeeld is naar één van beiden of er commerciële belangen bij heeft. Enkele van de genoemde namen zijn Tone Vays en John McAfee

De cryptocurrency exchange BitMEX heeft aangeboden het hosten van het debat voor haar rekening te nemen, maar dit werd op een subtiele manier door Roubini van de hand gewezen:

Het is maar de vraag of het debat er daadwerkelijk gaat komen. Roubini zet Buterin neer als een mastermind en dictator die zichzelf gigantisch heeft verrijkt met frauderen en bedriegen. Velen verwachten dat de kans aanwezig is dat Buterin hierdoor weinig zin meer zal hebben om in discussie te gaan met de voorspeller. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.