Home » Nieuws » Bank gigant, partner van Ripple, gaat live met SWIFT Global Payments

Bank gigant, partner van Ripple, gaat live met SWIFT Global Payments

Gepubliceerd op 13 oktober 2018 om 08:28

De grootste partner van Ripple, Santander, heeft nu samengewerkt met SWIFT om in vier landen live te gaan, waaronder Polen, het VK, Spanje en Argentinië. De bankgigant gebruikt de Global Payments Innovation GPI-technologie van SWIFT voor grensoverschrijdende betalingen.

In de onthulling stond:

"Met SWIFT-gpi kan Santander nu een snelle dienst voor grensoverschrijdende betalingen aanbieden - met realtime-tracking van betalingen en transparantie van bankkosten en wisselkoersen."

De aankondiging onthulde ook dat het doel van de banken is om tegen het einde van het jaar live te gaan in Mexico en Chili. Bovendien zal tegen eind 2018 80% van de grensoverschrijdende transacties in Santander live zijn op SWIFT GPI. Ook zijn ze van plan om volgend jaar uit te breiden naar andere landen.

Sinds de lancering van SWIFT GPI vorig jaar werkten de bankgigant en SWIFT nauw samen in wereldwijde projecten waarbij ze massaal kijken naar oplossingen voor klanten van Santander, passend bij hun locatie in de wereld. Eerder dit jaar brachten ze al een door Ripple aangedreven applicatie met de naam OnePayFX uit.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.