Home » Nieuws » 'Cryptocurrency als Bitcoin is één grote scam'

'Cryptocurrency als Bitcoin is één grote scam'

Gepubliceerd op 12 oktober 2018 om 09:26

De opkomst van cryptocurrency de afgelopen jaren heeft heel wat tongen losgemaakt. Iedereen lijkt er een mening over te hebben, de één wat meer uitgesproken dan de ander. Er zijn 'bitcoin evangelisten' die verwachten dat de koers naar $100.000 zal stijgen, maar er zijn ook mensen die juist helemaal niets zien in de digitale munten. Nouriel Roubini hoort overduidelijk in het tweede kamp thuis. 

Roubini is een hoogleraar aan de Universiteit van New York en tevens voorzitter van het consultancykantoor  Roubini Global Economics. In 2008 werd hij wereldberoemd doordat hij als één van de weinige specialisten de kredietcrisis had voorsteld. 

In een 37 pagina's tellend epistel gericht aan het Amerikaanse Senaat  gaf Roubini zijn ongezouten mening over Bitcoin en andere cryptocurrencies. En die liegt er niet om. Hij noemt Bitcoin "the mother of all scams and (now busted) bubbles".

Ook de bewierookte blockchain-technologie heeft volgens Roubini weinig te zoeken in onze huidige maatschappij hij zei hierover: "“Blockchain is the most over-hyped technology ever. It is nothing better than a glorified spreadsheet or database." 

Ook kwamen de vele honderden altcoins nog even aan bod, door cryptotraders ook wel 'shitcoins' genoemt. Maar volgens Roubini is dat nog te veel eer: “This is a grave insult to manure.” zei hij erover. 

Of Roubini gelijk gaat krijgen weet niemand. Na een stormachtige ontwikkeling rond de jaarwisseling is het vertrouwen in digitale munten in 2018 enigszins gedaald. Velen zijn echter nog altijd positief over de huidige ontwikkelingen. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.