Home » Nieuws » Waarom Bitcoin vandaag crashte

Waarom Bitcoin vandaag crashte

Gepubliceerd op 11 oktober 2018 om 21:06

Het kost maar een paar minuten voordat Bitcoin $ 200 verliest en dat is precies wat er vandaag is gebeurd.

Niet alleen is Bitcoin eerder vandaag gecrasht, het heeft ook de hele markt getroffen, inclusief Ethereum, XRP, Monero, Stellar enzovoort.

Na weken van onbeweeglijke prijzen, begon Bitcoin een neerwaartse daling en zonk onder het $ 6.300-teken, ondanks alle tekenen die wezen op het tegenovergestelde en dat de 'bulls' zich klaar maakten om als eerste naar de markt te gaan.

Hier zijn een paar redenen waarom dit kon gebeuren:

Miners

De Bitcoin miner economie bevindt zich in een klein beetje in een crisis. Tijdens de eerste helft van dit jaar was de concurrentie sterk. Dit betekent dat het mogelijk zou kunnen zijn voor miners om Bitcoin te verkopen om de kosten terug te verdienen. In de afgelopen week viel het hoogtepunt van de hash-kracht samen met de dalende beloningen voor huidige miners. Een mogelijke reden is dat Bitmain ASIC Boost heeft geactiveerd voor zijn mining opstellingen, waardoor het voor andere miners moeilijker is om beloningen te ontvangen.

Bitfinex

De relatie tussen Tether en Bitfinex heeft de afgelopen dagen interessante ontwikkelingen opgeleverd. Nadat ze tekenen van problemen hadden laten zien, stopte Noble Bank hun diensten voor Bitfinex en Tether. Dit leidde tot een verlies van vertrouwen in de exchange en een stabiele 'coin' die leidde tot het opnemen van geld. De afgelopen maand zagen we de helft van de Bitcoin gedeponeerd in de Bitfinex 'koude portefeuille' (cold wallet) uitvloeien en een extra 100 miljoen USDT de circulatie toevoegen.

De beurscrash 

In het begin werd Bitcoin aanvankelijk gezien als een hedge tegen het risico van de aandelenmarkt, omdat de prijsbewegingen de zwaartekracht bijna 'tarten'. Maar door de daling van de Dow Jones-index met duizend punten binnen enkele dagen zorgde opnieuw voor vrees voor de traditionele wereld van financiën.

De reguliere markten missen nog steeds uitbundigheid en een behoefte aan investeringen, dus de leidende cryptocurrency moet misschien opnieuw wachten op een instroom van institutioneel geld.

Amerikaanse Senaatshoorzitting over cryptocurrencies

Een hoorzitting voor de Amerikaanse Senaatscommissie zal naar verwachting zware kritiek bevatten op de crypto-sector. Voor enthousiaste nieuwkomers werden die valkuilen en gebreken vaak verdoezeld. Met het ontnuchterende effect van de bearmarkt kan de hoorzitting het retail-sentiment verder doen verzuren.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.