Home » Nieuws » Grote pokersite ziet gebruik cryptocurrency snel toenemen: slechts 40% nog in traditionele valuta

Grote pokersite ziet gebruik cryptocurrency snel toenemen: slechts 40% nog in traditionele valuta

Gepubliceerd op 10 oktober 2018 om 13:14

Het Amerikaanse Winning Poker Network (WPN) is een in 2001 opgericht online pokerplatform waar meerdere pokersites onder vallen. Al deze pokersites bieden sinds 2015 de mogelijkheid om met cryptocurrency als Bitcoin te betalen. De strategie van WPN om al in een vroeg stadium deze mogelijkheid te bieden lijkt een gouden zet geweest!

Waar in het begin enkel nog Bitcoin geaccepteerd werd als inleg of uitbetalingsmogelijkheid, is dit nu uitgebreid tot maar liefst 60 verschillende coins! Onder andere populaire coins als Ripple en Ethereum worden nu ondersteund, maar ook verschillende kleinere coins als Firstblood (plaats 431 op CMC), Blackcoin (plaats 481) en Reddcoin (plaats 63). Zelfs de 'stable coin' Tether (USDT) wordt ondersteund! 

Het eerste jaar toen cryptocurrency nog niet zo populair was en er nog niet zo'n brede ondersteuning van coins was, was slechts 2% van alle transacties in cryptocoins. Destijds enkel nog Bitcoin. 

Anno 2018 zien die cijfers er wel anders uit, maar liefst 60% van alle transacties op WPN wordt gedaan in cryptomunten! 

Waarom zijn cryptomunten zo populair

WPN promoot het gebruik van cryptocurrency actief. Zij hebben becijferd dat het gebruik hiervan de verwerkingskosten gerelateerd aan betalingen met ruim 10% kan verminderen. Daarnaast zijn er minder privacy- of diefstalgevoelige info als creditcardgegevens benodigd. 

De uitbetaaltijd (withdraw) van online casino's en pokersites was altijd erg lang doordat de transacties eerst nog goedgekeurd moest worden door een centrale bank. Dit is nu niet meer nodig, transacties worden direct verwerkt. 

 

Spelers willen hun geld liefst niet te lang bij een derde partij als WPN hebben staan. Je hebt er geen controle over op de momenten dat je er niet mee bezig bent. Toch lieten mensen het vaak staan door de hoge kosten en vertragingen bij inleggen en uitbetalen. Dat is nu ook verleden tijd, waarmee men na iedere speelronde probleemloos kan uitbetalen en een dag later weer kan inleggen. 

De concurrentie staat natuurlijk ook niet stil. WPN verwacht dat zij niet lang op zich zullen laten wachten met het accepteren van de digitale munten. Dit soort ontwikkelingen zijn uitendelijk goed voor de consument en een bredere acceptatie van cryptocurrency in het algemeen. Het is te hopen dat ook andere platformen het accepteren van cryptomunten als de normaalste zaak van de wereld gaan zien. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.