Home » Nieuws » Sidechains brengen ICO's naar Bitcoin

Sidechains brengen ICO's naar Bitcoin

Gepubliceerd op 7 oktober 2018 om 21:18

Tegen het einde van het jaar zal een eerste ICO op bitcoin worden geïntroduceerd.

Dat herhalen we nog even, op bitcoin. Terwijl ethereum, de op een na grootste blockchain door marktkapitalisatie en andere slimme contractprotocollen, de keuze was voor de meerderheid van ondernemers die geïnteresseerd zijn in het maken van nieuwe crypto-tokens, zal bitcoin nu ook de mogelijkheid hebben om ICOs te hosten. Dit wordt mogelijk gemaakt door een side-chain gemaakt door RSK.

Het originele concept van een ICO werd in 2013 voor het eerst gestart met de bitcoin-blockchain zelf - hoewel met een relatief beperkte blockchain-infrastructuur vergeleken met die van ethereum - door de zelfbenoemde uitvinder van het idee, JR Willett. Hij haalde in totaal een half miljoen dollar op voor de token "mastercoin", later omgedoopt tot Omni.

En ergens in eind november, zal Temco, een op Zuid-Korea gebaseerde blockchain-startup gericht op supply chain management, profiteren van zowel het baanbrekende idee als de technologie van RSK, door een openbare token-verkoop te lanceren met het doel om $ 19 miljoen te verdienen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.