Home » Nieuws » Amazon registreert crypto-gerelateerde domeinnamen: Amazon coin op komst?

Amazon registreert crypto-gerelateerde domeinnamen: Amazon coin op komst?

Gepubliceerd op 5 oktober 2018 om 21:18

Eén van de grootste vraagtekens in de cryptowereld is: Wanneer gaat Amazon instappen? Het e-commerce imperium van CEO Jeff Bezos heeft al meerdere keren gehint naar het toetreden van de markt, maar tot op heden is het er nog niet van gekomen. Maar daar zou wel eens op korte termijn verandering in kunnen komen! 

Het is namelijk gebleken dat Amazon al vele crypto-gerelateerde domeinnamen vastgelegd heeft. Onder deze namen bevinden zich onder andere amazonethereum.com, amazoncryptocurrency.com en amazoncryptocurrencies.com.

Deze namen lijken niet in verband te staan met het accepteren van cryptomunten door de webwinkel van Amazon. Er wordt gespeculeerd dat het wel eens een groter project dan dat kan zijn. Zou Amazon aan een eigen exchange als concurrent voor Binance aan het werken zijn? 

Scott Spencer van Google gaf aan dat ze zeer voorzichtig blijven met het adverteren in de cryptocurrency sector. Het gaat hiermee Facebook achterna, dat in Juni dit jaar besloot cryptogerelateerde advertenties te gaan accepteren onder strikte voorwaarden. 

Een Amazon blockchain hoeven we voorlopig nog niet te verwachten. Andy Jassy, de CEO van Amazon Web Services zei dit eind 2017 op re:Invent conferentie in Las Vegas. Volgens hem zijn er nog niet voldoende toepassingen, en moeten we niet iets gaan doen om 'erbij te horen'. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.