Home » Nieuws » Burgemeester van Seoul zegt massale blockchain-push toe

Burgemeester van Seoul zegt massale blockchain-push toe

Gepubliceerd op 5 oktober 2018 om 12:05

Park Won-soon. Source: Twitter

De burgemeester van Seoul wil zijn beloften van het verkiezingsprogramma graag waarmaken - met een ambitieus plan om de Zuid-Koreaanse hoofdstad te transformeren tot een knooppunt van door blockchaintechnologie aangedreven vooruitgang.

Burgemeester Park Won-Soon, door velen aangeprezen als toekomstige presidentskandidaat, bezocht deze week de Zwitserse "Crypto-vallei" in Zug, waar hij plannen onthulde om ongeveer USD 106 miljoen aan stadsfondsen te investeren in twee incubatiecomplexen voor in totaal 200 blockchain-startups evenals trainingsscholen, die belast zullen worden met de productie van 760 blockchain-professionals.

Via ZDnet Korea zegt Park dat er snel werk zal beginnen op de nieuwe complexen, die tegen het einde van 2019 73 bedrijven zouden moeten kunnen huisvesten. Beide centra zullen tegen 2021 volledig operationeel zijn.

De stad zal ook een blockchain opstartsteunfonds ter waarde van USD 88 miljoen creëren in samenwerking met de particuliere sector - waarbij Seoul 12 miljoen dollar aan openbare middelen opslokt.

Voorafgaand aan zijn herverkiezing als burgemeester eerder dit jaar beloofde de burgemeester al om een stads-wijde digitale fiat uit te geven.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.