Home » Nieuws » Swell 2018 zorgt voor samenwerking Ripple en TransferGo

Swell 2018 zorgt voor samenwerking Ripple en TransferGo

Gepubliceerd op 4 oktober 2018 om 20:59

Het Swell 2018-evenement, georganiseerd door Ripple, een crypto-start-up die zich richt op de banksector, zag nog een overwinning voor het bedrijf: de overboekingsexploitant TransferGo implementeerde het xCurrent-product van Ripple voor grensoverschrijdende betalingen.

TransferGo beweert dat het 700.000 klanten heeft, verspreid over 47 bestemmingen over de hele wereld en voltooit 1,5 miljoen transacties per jaar.

"We hebben zojuist onze eerste xCurrent-transacties van overal in Europa naar India gelanceerd via een partnerschap met Axis Bank. Ripple heeft ons geholpen deze relatie op te bouwen en te beheren."

zei Daumantas Dvilinskas, CEO van TransfergGo.

Deze nieuwe corridor van Europa naar India biedt real-time transacties en vertrouwt op een enkele API (applicatie-programmeerinterface). Het gebruik van Ripple's oplossing voor hun bedrijf is een nog een adoptie van zowel blockchain- als cryptocurrency - maar vooral het eerste. XCurrent vertrouwt namelijk niet volledig op XRP, het native token van Ripple, in de eerste plaats omdat het naast XRP ook euro's, dollars en bitcoins kan gebruiken. Wanneer XRP echter wordt verhandeld via het xCurrent-systeem, definieert Ripple dat als een ander, afzonderlijk product met de naam xRapid.

In september zei Sagar Sarbhai, hoofd van de regelgevende relaties van APAC en het Midden-Oosten bij Ripple, dat momenteel meer dan 120 banken samenwerken met Ripple, met behulp van xCurrent.

Ook is TransferGo geen onbekende voor cryptocurrencies. Ze hebben ongeveer twee maanden geleden al aangekondigd cryptocurrencies te gaan ondersteunen. Het bedrijf heeft ondersteuning voor bitcoin, bitcoin cash, ether, ripple en litecoin toegevoegd.

De CEO heeft zijn zinnen gezet op het vergroten van het klantenbestand van het bedrijf van één miljoen naar honderd miljoen, en daarom zegt hij dat de samenwerking tussen TransferGo en Ripple de sleutel zal zijn.

Inmiddels heeft Ripple deze week aangekondigd dat drie klanten zijn overgestapt van pilottesten naar volledig commercieel gebruik van Ripple's xRapid-product, dat de cryptocurrency XRP gebruikt als een liquiditeitsvoertuig voor grensoverschrijdende betalingen. Dit heeft echter al de nee-zeggers naar voren gebracht die denken dat Ripple te gecentraliseerd is om het te halen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.