Home » Nieuws » EU-wetgevers over crypto-regulering en zijn "slechte" problemen

EU-wetgevers over crypto-regulering en zijn "slechte" problemen

Gepubliceerd op 3 oktober 2018 om 16:17

Uit parlementaire besprekingen in het Europees Parlement in Straatsburg eerder deze week bleek dat EU-politici nog steeds op zoek zijn naar een gemeenschappelijke basis als het gaat om de regulering van blockchain en cryptocurrencies.

De EU analyseert gebieden zoals slimme contracten, initiële muntaanbiedingen (ICOs) en crypto-activa om te beslissen of wetgeving nodig is.

Tijdens de recente discussies pleitten de Roemeense Cristian-Silviu Busoi en de Franse Chistelle Leechavalier voor de vrijheid van productie en (handels)verkeer. De leden van het Europese parlement waren van mening dat blockchaintechnologie tijd moet krijgen om zich te ontwikkelen en te rijpen voordat er besluiten worden genomen met betrekking tot regelgeving. Busoi was zelfs van mening dat het reguleren van de industrie nu zeker innovatie zou belemmeren.

"Het toekomstige concurrentievermogen en het innovatievermogen van de Europese industrie kunnen nauw verbonden zijn met de goedkeuring en implementatie van gedistribueerde grootboektechnologieën (ledger technologieën). Sectoren zoals energie, voedsel, gezondheid, transport en productie zouden aanzienlijk kunnen worden hervormd door deze opkomende technologieën"

zei Busoi. Hier voegde hij aan toe dat de technologie van slimme contracten niet volwassen genoeg is om als juridisch afdwingbaar te worden beschouwd.

Ondertussen heeft EP-lid Eva Kaili aangekondigd dat de blockchain hen heeft verenigd, aangezien alle partijen in de Commissie industrie, onderzoek en energie (ITRE) voor de resolutie hebben gestemd onder het beginsel van technologieneutraal en innovatievriendelijk in Europa.

Europarlementariër Miapetra Kumpula-Natri benadrukte later dat er "slechte problemen" zijn met betrekking tot de Distributed Ledger Technology (DLT). Haar voorbeeld was met betrekking tot het vertrouwen in de samenleving.

"Hoe zal DLT het vertrouwen vergroten als nieuwe financiële instrumenten op basis van de technologie volatiel en niet erg transparant zijn? En bovendien hoe kunnen we ervoor zorgen dat kernfuncties van de samenleving, zoals belastingheffing of misdaadpreventie, nog steeds kunnen functioneren in een wereld waar gegevens beschikbaar zijn? niet gecentraliseerd? "

Aldus Kumpula-Natri. Ze voegde toe dat ontwikkelaars van blockchaintechnologieën deze vragen moeten beantwoorden wanneer ze de technologie ontwikkelen en toepassen, "hopelijk vernietigen ze een aantal oude denkwijzen en modellen van de manier van leven van vandaag."

De Italiaanse vertegenwoordiger Dario Tamburrano betoogde dat de politici de controle over de nieuwe technologie niet "mogen verliezen" en dat het daarom nodig is om de wetgeving "te zijner tijd" door te geven.

De Litouwse vertegenwoordiger Antanas Guoga, bekend als Tony G door pokerspelers, zei aan zijn kant dat politici moeten "leven" met het feit dat ze misschien niet "veel te zeggen hebben" over de ontwikkeling van cryptocurrencies. Acties van EU-politici kunnen met andere woorden niet veel effect hebben op crypto, omdat deze projecten zich gemakkelijk kunnen verplaatsen tussen gunstige en ongunstige rechtsgebieden wereldwijd.

bron: https://cryptonews.com/news/eu-lawmakers-on-crypto-regulation-and-its-wicked-problems-2706.htm


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.