Home » Nieuws » StellarX, de volledig gratis gedecentraliseerde exchange op Stellar coin, kan Stellar doen ‘Moonen’

StellarX, de volledig gratis gedecentraliseerde exchange op Stellar coin, kan Stellar doen ‘Moonen’

Gepubliceerd op 30 september 2018 om 08:57

Afgelopen vrijdag (28 September) werd StellarX aangekondigd. StellarX is een gedecentraliseerd exchange dat draait op het Stellar netwerk. Dit houdt in dat ze geen bezittingen of geheime sleutels van iemand houden, geen orderboeken bijhouden en geen eigen handelssysteem hebben. Ze zijn een browser voor de open marktplaats die het Stellar-netwerk onafhankelijk onderhoudt en blootstelt aan het publiek. Omdat ze op Stellar zijn gebouwd, wat snel is en in staat is om disjuncte economieën (en blockchains) in één systeem te brengen,  kunnen ze een exchange aanbieden zonder daadwerkelijk een exchange te zijn. 

Het gebruik van StellarX kost niets. Ze hebben geen kosten en zelfs daarbovenop betalen ze alle netwerkkosten terug, iets dat geen enkele andere gedecentraliseerde exchange tot nu toe evenaart.

Het belang van een exchange die is gekoppeld aan een cryptocurrency of crypto-token op dergelijke exchange kan niet genoeg worden benadrukt. Denk bijvoorbeeld aan Binance coin (BNB) gemaakt door Binance Labs en gebruikt in de betaling van gas vergoedingen in de exchange. Aangezien Stellar (XLM) het native token is voor de StellarX-uitwisseling zal dit een enorme rol spelen in de hogere handelsvolumes, wat een zeer bullish beweging is die onverwacht de prijs van XLM naar $1 zou kunnen drijven.

Redenen waarom StellarX een succes kan worden:

  • Gedecentraliseerde exchanges hebben meer gebruikers
  • StellarX zal een van de weinige gedecentraliseerde exchanges zijn die de mogelijkheid heeft om fiat (euro’s, dollars, etc) om te zetten naar crypto. Met andere woorden om je crypto te kopen vanaf je bankrekening
  • Ze zijn de eerste exchange die volledig gratis is
  • Ze ondersteunen andere token (alle tokens) wat voor extra handelsvolume zal zorgen

 

Vier goede redenen om populair te worden. Indien ze populair worden zal de Stellar coin populair worden en de prijs stijgen zo verwachten verscheidene bronnen (met ons).

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.