Home » Nieuws » Bitcoin 'whale' stuurt 600 miljoen dollar naar exchanges

Bitcoin 'whale' stuurt 600 miljoen dollar naar exchanges

Gepubliceerd op 29 september 2018 om 12:32

Een bitcoin 'whale' is een bezitter van een zeer grote hoeveelheid bitcoin. Vaak gaat het over miljoenen dollars in cryptomunten. De bedenker van de sites p2sh.info en forks.network heeft de ontdekking gedaan dat één van die whales in 2017 maarliefst $600 miljoen dollar verhandelde.

Deze persoon is een ware 'early adopter', hij is al in 2009 begonnen met het minen van BTC. Destijds was de moeilijkheid van het minen nog zeer laag, dus kon met beperkte rekenkracht een grote hoeveelheid coins verzameld worden. 

Hij stuurde in iets meer dan een jaar zo'n 30000 BTC naar verschillende exchanges. In de hoogtijdagen december 2017 vertegenwoordigde dit een waarde van zo'n $600 miljoen, tegenwoordig ongeveer $200 miljoen. 

Bitcoin whales zijn door hun grote bezit in staat de cryptomarkt te manipuleren. Het wordt gedacht dat er veel meer 'early adopters' zijn dit hun bitcoins nog in bezit hebben. Enkele bekende bitcoin whales zijn de Winklevoss Twins, Barry Silbert, Tim Draper, en de bedenker van bitcoin Satoshi Nakamoto.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.