Home » Nieuws » Waarom de cryptomarkt waarschijnlijk eind dit jaar zal aanslaan

Waarom de cryptomarkt waarschijnlijk eind dit jaar zal aanslaan

Gepubliceerd op 28 september 2018 om 13:33

In de afgelopen negen jaar zijn er vier grote correcties geweest op Bitcoin (BTC). Al deze correcties zorgden ervoor dat de waarde van Bitcoin meer dan 80% daalde. De correctie tot nu toe in 2018 heeft geleid tot een daling van 69% voor Bitcoin. In Augustus 2010, Augustus 2011, Januari 2014 en Januari 2018 zagen we een verlies van rond de 80% voor Bitcoin. 

Volgens analysten bij Chainalysis is de Bitcoin markt volwassen geworden de afgelopen 9 maanden. Ondanks een sterke daling van de prijs behouden de meeste investeerders hun investeringen met minimale verschuivingen in hun posities zelfs tijdens deze periode van onzekerheid en extreme prijsschommelingen. 

Deze volwassenheid zie je terug in de stabiliteit van de Bitcoin prijs sinds Augustus zeggen ze. De afgelopen twee maanden schommelt de Bitcoin prijs tussen de 5400EUR en 5800EUR terwijl verscheidene (grote) altcoins zoals XRP en ETH niet zo stabiel waren. Bitcoin viel maar 9% de afgelopen twee maanden terwijl Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) tot 50% correcties lieten zien om vervolgens recent weer sterk te stijgen.

Deze stabilteit bij Bicoin maakt dat de markt minder gevoelig is voor hype en speculaties. Verscheidene experts, zoals ShapeShift CEO Erik Voorhees bij CNBC Crypto Trader, miljarden investeerder Mike Novogratz, VC Ben Horowitz en Coinbase CTO Balaji Srinivasan, verwachten daarom dat de komende maanden de cryptomarkt weer zal herstellen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.