Home » Nieuws » EU commissaris: “crypto is een blijvertje, maar regulering is nodig”

EU commissaris: “crypto is een blijvertje, maar regulering is nodig”

Gepubliceerd op 13 september 2018 om 18:32

Waar EU commissarissen voorheen nog weleens cryptocurrencies en blochchaintechnologieën niet helemaal serieus nam, is van onderschatting tegenwoordig geen sprake meer. Sterker nog, inmiddels is duidelijk geworden dat de EU stappen gaat zetten voor wat betreft het creëren van regelgeving omtrent cryptocurrencies. Met dit voornemen wordt het advies van de denktank Bruegel opgevolgd.

Blijvertje

Bij monde van de EU-commissaris Valdis Dombrovskis werd dit onderschreven tijdens een persconferentie die volgde op een bijeenkomst van leden van de Europese raad van Economische en Financiële Zaken. Dombrovskis gaf aan dat ze het erover eens zijn dat cryptocurrencies niet meer weg te denken zijn. Dit ondanks het hoogst volatiele karakter die de cryptomarkt zo kenmerkt. Ook over ICO’s is de EU positief, want ICO’s hebben aangetoond een interessant alternatief te zijn voor traditionele vormen van financieringen.

Regulering is noodzaak

Om cryptocurrencies voorgoed voet aan de grond te laten krijgen is regulering echter noodzakelijk, aldus Dombrovskis. Met goede regulering kunnen huidige problemen zoals een beperkte transparantie, fraude en witwaspraktijken worden voorkomen. De vraag die gesteld moet worden is of er compleet nieuwe regelgeving moet komen of dat de huidige financiële regels voldoen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.