Home » Nieuws » Welke coins zorgen ervoor dat 2018 toch nog een goed cryptojaar wordt?

Welke coins zorgen ervoor dat 2018 toch nog een goed cryptojaar wordt?

Gepubliceerd op 9 september 2018 om 20:15

Het jaar 2018 lijkt niet de boeken in te gaan als een topjaar voor eenieder die in cryptocurrency heeft geïnvesteerd. Ondanks de vele technologische ontwikkelingen zijn de koersen sinds februari van dit jaar flink gezakt. De mogelijke oorzaken van deze daling zijn al vaak besproken, dus daar gaan er het niet meer over hebben. We kunnen er immers toch niets meer aan veranderen!

Wat we wél in eigen hand hebben is de samenstelling van ons portfolio voor de toekomst. Ondanks dat in een bearmarkt de complete cryptomarkt daalt waar deze in een bullmarkt juist stijgt, is er toch een groot onderscheid te zien tussen verschillende coins. Vele coins hebben te maken met samenwerkingen, exchange listings, mainnet lanceringen en andere mijlpalen die de prijzen op kunnen stuwen of juist kunnen laten dalen. Dit soort dingen zorgen ervoor dat niet iedere coin even hard stijgt of daalt. 

Ook in de laatste maanden van 2018 staat er nog veel te gebeuren op de cryptomarkt. Maar welke coins moet je nu hebben om met kerst weer een all-time high te kunnen noteren? 

Wij pikken er een aantal uit:

Vechain

Vechain is een Chinees crypto-platform met vele grote samenwerkingen. Na PwC,en DNV GL is Vechain onlangs samenwerkingen aangegaan met BYD, de grootste fabrikant van elektronische voertuigen, en PICC, de grootste Chinese verzekeraar. Ook werkt Vechain aan de traceerbaarheid van vaccinaties, een hot item sinds defecte en vals gedocumenteerde vaccinaties aan Chinese schoolkinderen werden verstrekt. 

Waar Vechain is begonnen op de Ethereum blockchain, zijn ze nu overgestapt op hun eigen technologie met vele extra mogelijkheden en de complete migratie van het VEN-token naar VET en VTHO is succesvol afgerond. Daarnaast maakt Vechain gebruik van de energiezuinige Proof-of-Stake technologie, wat vele voordelen biedt. 

 

Er kan wel gesteld worden dat aan alle randvoorwaarden voor een succesvol project is voldaan. De markt is momenteel wat bekoeld, maar er is een reële kans dat bij een stijging in vertrouwen Vechain voorop zal lopen in de bullrun. 

Aeternity

Ook Aeternity is een crypto-platform als Ethereum en Vechain. Waar Vechain een vrij duidelijke doelgroep heeft, is deze bij Aeternity haast onbeperkt. De blockchain-technologie die gebruikt wordt wordt ook wel 'nieuwe generatie blockchain' genoemd. 

In 2018 heeft Aeternity al eens een flinke stijging gekend. In mei 'moonde' AE naar $4,50. Op dit moment is daar nog ongeveer 20% van over, $0,93. En dat terwijl er onverminderd hard wordt gewerkt door het zeer ervaren team. 

De daling is mogelijk te wijten aan het enkele keren uitstellen van de mainnet blockchain. Dat is het eigen blockchain-netwerk, op dit moment draait Aeternity nog op de Ethereum blockchain. Dit uitstellen heeft mogelijk het vertrouwen van investeerders geschaad, maar zegt uiteraard niets over de kwaliteit van dit project. Daarnaast heeft Aeternity duidelijk een gebrek aan marketingspecialisatie. 

Wanneer de mainnet release erdoor komt en men wat zichtbaarder wordt in de community, zou deze coin wel eens een mooie stijging kunnen laten zien. Aan de technologie zal het niet liggen. 

Universa

Universa is een beetje een vreemde eend in de bijt. Waar Vechain En Aeternity top 25 coins zijn, staat Universa rond positie 300 op Coinmarketcap. Maar dit zou wel eens aan de nogal lage kant kunnen zijn!

Universa heeft namelijk al samenwerkingen met wereldspeler Ernst & Young en het land Maleisië. In China zijn er een aantal partnerships met universiteiten. In april 2018 is de mainnet succesvol gelanceerd. In augustus zijn er een aantal exchanges bijgekomen waar je Universa tokens kunt verhandelen. Daarnaast zijn meerdere wallets gelanceerd.

Er hebben zich ca. 200 potentiële zakelijke klanten gemeld die mogelijk gebruik willen gaan maken van de Universa blockchain-technologie. De laatste maanden van dit jaar zullen erg spannend worden voor Universa, als het het team lukt enkele klanten binnen te halen kan het erg snel gaan. 

Universa heeft enkele maanden geleden veel hoger gestaan op Coinmarketcap. De potentie om komende maanden top top 100 binnen te dringen is er dan ook zeker. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.