Home » Nieuws » Vechain gaat samenwerken met grootste Chinese verzekeraar PICC

Vechain gaat samenwerken met grootste Chinese verzekeraar PICC

Gepubliceerd op 9 september 2018 om 10:56

Na het recente nieuws dat Vechain een partnership had gesloten met de grootste fabrikant van elektrische voertuigen BYD, is er direct weer groot nieuws te melden over Vechain.

Het Chinese blockchain platform heeft nu een partnership gesloten met de grootste Chinese verzekeraar, People’s Insurance Company of China (PICC). PICC heeft wereldwijd ongeveer 200.000 werknemers in dienst. 

De verzekeringswereld bestaat nog grotendeels uit handmatig werk. De samenwerking met Vechain en DNV GL moet ervoor zorgen dat dit gedigitaliseerd wordt op de blockchain. PICC zal ook gebruik gaan maken van de Vechain blockchain om  de fraude en andere illegale praktijken tegen te gaan.

PICC loopt hiermee voorop in de sector, maar verwacht dat op termijn de gehele branche blockchain-technologie zal gaan toepassen. De vele voordelen als hoge snelheid, tegengaan van fraude, vereenvoudigen van Know Your Customer (KYC) acties en verbeteren van klantervaringen zullen snel zichtbaar worden, waarna andere verzekeringsbedrijven vermoedelijk het voorbeeld van PICC zullen volgen. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.