Home » Nieuws » Heeft ieder bedrijf straks een eigen cryptocoin?

Heeft ieder bedrijf straks een eigen cryptocoin?

Gepubliceerd op 8 september 2018 om 16:35

Momenteel investeren circa 40 miljoen mensen wereldwijd in crypto. Een flink aantal, maar afgezet tegen de complete wereldbevolking van ruim 7 miljard mensen is dit natuurlijk nog niet zoveel. Als we Brian Armstrong, CEO van Coinbase, mogen geloven zullen er binnen afzienbare tijd maar liefst 1 miljard mensen actief investeren in crypto. En dat zelfs binnen vijf jaar! Hoe dit kan? Het bedrijfsleven zou hier verantwoordelijk voor zijn.

Bedrijfsleven

De sleutel tot deze enorme groei ligt volgens Armstrong bij het bedrijfsleven. Steeds meer bedrijven en andere commerciële instellingen zullen eigen cryptocoins gaan ontwikkelen als onderdeel van de bedrijfsvoering. Een eigen coin zal straks net zo normaal worden als dat bedrijven een eigen website en app beheren. 

Waarom willen bedrijven een eigen coin?

De mogelijkheden van een eigen cryptocoin zijn legio. Zo kunnen bedrijven bijvoorbeeld goed presterende werknemers belonen met tokens of kunnen ze tokens weggeven aan trouwe klanten. Deze tokens vertegenwoordigen een bepaalde waarde en zijn daardoor altijd leuk om te ontvangen. Het is weer een keer wat anders dan een kerstpakket!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.