Home » Nieuws » Het is nog te vroeg om goed te oordelen over cryptocurrency

Het is nog te vroeg om goed te oordelen over cryptocurrency

Gepubliceerd op 19 juli 2018 om 00:01

Duidelijk is dat grote onzekerheid bestaat rondom cryptocurrency. Menigeen ziet het eerder als een hype dan een toekomstig betaalmiddel.

 

Deze onduidelijkheid wordt nog eens onderstreept door de ambitie van veel overheden om met strengere wet- en regelgeving te komen op het gebied van de digitale valuta. Hoog tijd dus om een expert aan het woord te laten. Daniele Bianchi is universitair docent aan de Warwick University en heeft een empirisch onderzoek gedaan naar het fenomeen. De resultaten daarvan zijn beschreven in zijn onderzoeksrapport 'Cryptocurrencies As an Asset Class? An Empirical Assessment'.

“Het is vrij duidelijk dat cryptomunten een riskante investering zijn die ik amateurbeleggers niet aanraadt. Dat gezegd hebbende denk ik dat het nog te vroeg is om beweringen te uiten over de toekomst van cryptomunten. Toch lijkt dit me wel een blijvende markt, of je het nou leuk vindt of niet. Het open-source karakter van de blockchain-technologie maakt het ook veel waarschijnlijker dat er meer alternatieven komen dan dat er een enkele cryptomunt overblijft.”

 

Lees hier verder


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.