Home » Nieuws » Europees Parlement tegen tellerfraude

Europees Parlement tegen tellerfraude

Gepubliceerd op 13 juni 2018 om 00:01

Met instemming reageert de Europese autobedrijven vereniging CECRA op een recente oproep in het Europees Parlement, om tellerfraude te bestrijden. Zelf riep CECRA met zes andere organisaties al in 2014 op tot wetgeving hiervoor. Daar zal de Europese Commissie nu mee aan de slag moeten. Voor ons vooral belangrijk met het oog op occasionimport.

Beveiligd voor één euro

In de resolutie (2018)0235 vraagt het parlement aan de Europese wetgevers goede registratie van tellerfraude te verplichten, een uniforme strafbaarstelling, en technische maatregelen tegen manipulatie van de kilometerstand. 

Alle registers zouden aanroepbaar moeten zijn bij import van een auto. Daarbij zou veilige blockchain dataopslag goed bruikbaar zijn om manipulatie van opgenomen gegevens onmogelijk te maken. De nu alom gebruikte elektronische tellers in auto’s zouden veel beter beveiligd moeten worden, op hetzelfde niveau als motorsturing en uitlaatgasreiniging.

Kost maar een eurootje per auto, zegt het onderzoeksrapport. Er is nu geen voorschrift hoe tellers beveiligd moeten zijn, en geen voorgeschreven controle of er werkzame beveiliging is.

 

Lees hier verder


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.