Home » Nieuws » Het faillissement van Mt Gox kan de koers van de bitcoin dit jaar nog fors drukken – daar moeten bitcoin-fans niet over klagen

Het faillissement van Mt Gox kan de koers van de bitcoin dit jaar nog fors drukken – daar moeten bitcoin-fans niet over klagen

Gepubliceerd op 13 maart 2018 00:01

De curator van de in 2014 omgevallen cryptobeurs Mt Gox heeft een zware week achter de rug. Kobayashi staat voor de uitdagende taak om de resterende bezittingen van Mt Gox van de hand te doen en de duizenden gedupeerde klanten van Mt Gox uit te betalen met de opbrengst van de boedelverkoop.

Litbitcoinskopen.jpg

Binance-1.jpg

Om de schuldeisers iets te bieden, verkoopt Kobayashi de resterende bezittingen van Mt Gox. De schuldeisers krijgen naar rato een deel van de opbrengst. 

Zogenoemde bitcoin-“hodlers” zijn boos op Kobayashi (“hodl” is een bewuste typefout van het woord “hold” en slaat op mensen die hun bitcoins nooit willen verkopen).

Zoals uit de grafiek hieronder blijkt, zijn de verkopen van het resterende bezit aan bitcoins van Mt Gox zo massaal dat ze op z’n minst invloed hebben gehad op de recente koersdaling van de bitcoin. Sinds eind december is de koers van de bitcoin min of meer gehalveerd.

   
Lees het hele artikel hier
 

Bewaarjecoinsineenhardwarewallet.jpg

Veiligensnelcoinskopendoejehier.jpg

Zelfstartenmetinvesteren.jpg

VolgonsopFacebook.jpg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.