Home » Nieuws » Een huis kopen via blockchain: kan deze technologie de notaris vervangen?

Een huis kopen via blockchain: kan deze technologie de notaris vervangen?

Gepubliceerd op 11 maart 2018 00:01

Bij blockchain wordt elke transactie geregistreerd op niet 1 computer, maar op duizenden tot miljoenen computers. Die computers controleren elkaars informatie. Dat zorgt ervoor dat het zo goed als onmogelijk wordt om zo'n transactie te vervalsen. "Sterk in het veilig en authentiek wegschrijven van informatie, sterk in transacties. Je kunt op z'n minst zeggen dat blockchain het potentieel heeft om de job van de notaris te vervangen", vindt Smits.

Litbitcoinskopen.jpg

Binance-1.jpg

Het verhaal van Maka De Lameilleure, hoofd onderzoek en ontwikkeling aan de Antwerp Management School, in "De markt"bewijst dat dat helemaal niet meer zo veraf is. Zij kreeg deze zomer te horen dat haar Georgische ouders hun huis aan haar wilden overlaten. "Ik vreesde dat dat weken ging duren, maar na twee uur was de transactie in orde, met dank aan blockchain."

Sinds ongeveer een jaar werkt het kadaster in Georgië met blockchain. "Enkel bij het inbrengen van de documenten in dat systeem is er een notaris aan te pas gekomen om alles te valideren. Vanaf dan was hij niet meer betrokken." De totale transactiekost: 200 dollar (162 euro).

   
Lees het hele artikel hier
 

Bewaarjecoinsineenhardwarewallet.jpg

Veiligensnelcoinskopendoejehier.jpg

Zelfstartenmetinvesteren.jpg

VolgonsopFacebook.jpg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.