Home » Nieuws » Seks? Eerst een contractje tekenen via de app

Seks? Eerst een contractje tekenen via de app

Gepubliceerd op 12 januari 2018 20:13

Het lijkt wel een briljante mediastunt: zet het meest besproken maatschappelijke thema van het moment (seks, en de wederzijdse toestemming daarrond) in dezelfde zin als de meest gehypete technologie (blockchain, de basis voor cybermunten als de bitcoin), en hop: wereldwijde aandacht.

Litbitcoinskopen.jpg

Binance-1.jpg

Dat laatste heeft Legalthings alvast bereikt. Terwijl het Nederlandse bedrijfje in wezen nog niets anders heeft laten zien dan een paar schreenshots – de app zelf, Legalfling, is er (nog) niet. 

Hoe werkt Legalfling? Afgaande op screenshots, kan elke gebruiker in zijn of haar profiel bepalen welke handelingen oké zijn en welke niet. Is een condoom vereist? Mag expliciete taal? Kan BDSM? Mogen er foto’s of video’s worden genomen? Tijdens een date die lekker loopt, kun je dan een fling request sturen naar de ander. Die kan toestemmen door op een hartje te klikken, of weigeren (een kruisje). Zo ontstaat, volgens Legalthings, een juridisch geldig contract waarbij toestemming bestaat voor de handelingen die beide partners goed vinden. Dat contract wordt ogenblikkelijk vastgelegd in een blockchain – het technologische equivalent van een registratie bij een notaris.

 
Lees het hele artikel hier
 

Bewaarjecoinsineenhardwarewallet.jpg

Veiligensnelcoinskopendoejehier.jpg

Zelfstartenmetinvesteren.jpg

VolgonsopFacebook.jpg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.