Home » Nieuws » Mobiele nummer bitcoinbezitters overgenomen door criminelen

Mobiele nummer bitcoinbezitters overgenomen door criminelen

Tientallen eigenaren van bitcoin en andere cryptocurrency zijn de afgelopen maanden het doelwit geworden van criminelen die hun mobiele nummer overnamen om zo toegang tot belangrijke accounts te krijgen. Een van de slachtoffers verloor 150.000 dollar, zo laat de New York Times weten.

De criminelen bellen telecomproviders op en doen zich voor als de bitcoinbezitter waar ze het op hebben gemunt. Via social engineering proberen ze vervolgens het mobiele nummer over te nemen en op een toestel te zetten waar zij de controle over hebben. Via het mobiele nummer kunnen vervolgens wachtwoorden van allerlei accounts worden gereset. "Van iedereen die ik op het gebied van cryptocurrency ken is het telefoonnummer gestolen", zegt bitcoin-ondernemer Joby Weeks. Hij zou op deze manier een miljoen dollar aan digitale valuta zijn verloren.

De aanvallers lijken zich te richten op iedereen die op social media praat over het bezitten van cryptocurrency en personen die bekend staan om het investeren in cryptocurrency-bedrijven, zoals durfinvesteerders. De Amerikaanse toezichthouder FTC liet vorig jaar weten dat het melding van bijna 2700 slachtoffers had ontvangen van wie het mobiele nummer was overgenomen. Telecomproviders bieden wel opties om de accounts van klanten beter te beschermen, zoals een pincode. Er zijn echter ook gevallen bekend waarbij werknemers via social engineering werden verleid om het mobiele nummer zonder de benodigde pincode toch op een ander toestel te zetten.

 

Bron: https://www.security.nl/


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.