Home » Nieuws » ‘Langdurige DDOS aanval is weer terug’

‘Langdurige DDOS aanval is weer terug’

Gepubliceerd op 3 augustus 2017 08:05

De langdurige DDoS-aanval is weer helemaal terug. Dat constateert online beveiliger Kaspersky. De aanval die zich dit kwartaal het langst voortsleepte, was meer dan 11 dagen actief: 277 uur.

Volgens het botnet-DDoS-rapport over het tweede kwartaal van 2017, opgesteld door experts van Kaspersky Lab, is dat een record voor dit jaar en een stijging van 131 procent ten opzichte van de langst durende aanval in het eerste kwartaal.

De duur is niet het enige onderscheidende kenmerk van DDoS-aanvallen tussen april en juni. Ook in de geografie zijn volgens Kaspersky ingrijpende veranderingen te bespeuren: organisaties in 86 landen werden bestookt, tegenover 72 landen in het eerste kwartaal.

De top 10 van meest getroffen landen bestaat uit China, Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Hong Kong, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Canada en Frankrijk, waarbij Italië en Nederland de plaatsen van Vietnam en Denemarken in het eerste kwartaal innemen.

Belangrijke doelen van DDoS-aanvallen waren onder meer nieuwsagentschap Al Jazeera, de websites van de kranten Le Monde en Figaro en, naar verluidt, Skype-servers.

In het tweede kwartaal van 2017 leidde de koersstijging van cryptocurrencies er ook toe dat cybercriminelen pogingen hebben ondernomen om via DDoS prijzen te manipuleren. De grootste bitcoin-exchange, Bitfinex, werd tegelijkertijd aangevallen met de lancering van de handel in een nieuwe cryptocurrency genaamd IOTA token. Even daarvoor meldde de BTC-E-exchange een vertraging door een krachtige DDoS-aanval.

Ook sterk in opkomst: Ransom DDoS zónder DDoS. Fraudeurs versturen dreigementen naar een groot aantal bedrijven in de hoop dat iemand zal besluiten het zekere voor het onzekere te nemen. Misschien vindt er nooit een aanval plaats, maar er hoeft slechts één bedrijf tot betaling over te gaan om met minimale inspanningen winst in het laatje te brengen.

 

Bron: Emerce


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.