Home » Nieuws » Afgesplitst Bitcoin Cash 11 miljard dollar waard

Afgesplitst Bitcoin Cash 11 miljard dollar waard

Gepubliceerd op 3 augustus 2017 om 08:00

Op 1 augustus is Bitcoin in tweeën gesplitst: de originele variant en het nieuwe Bitcoin Cash. Ondanks dat experts verwachten dat de digitale munt het lastig gaat krijgen, is Bitcoin Cash al de derde meest waardevolle cryptocurrency van het moment.

Dat blijkt uit informatie van Coinmarketcap, een partij die de koers en waarde van cryptocurrencies bijhoudt. Op de eerste plek staat Bitcoin met een waarde van 44 miljard dollar, daarna volgen Ethereum en Bitcoin Cash met een waarde van 20 en 11 miljard dollar.

Wat is Bitcoin Cash?

De Bitcoin-community is al lang verwikkeld in een discussie over veranderingen in de achterliggende technologie: de blockchain. Critici willen de blockchain aanpassen om Bitcoin-transacties sneller te verwerken, maar een grote groep gebruikers wil de Bitcoin behouden zoals hij is.

Die twee groepen hadden vorige maand een overeenkomst bereikt. Maar voor veel fanatieke Bitcoin-aanhangers was dat niet genoeg: zij hebben de splitsing, die velen probeerden te voorkomen, toch doorgezet. Dat is Bitcoin Cash geworden.

Betalingsblokken veel groter

Het grote verschil tussen Bitcoin Cash en de normale Bitcoin is de grootte van de betalingsblokken. De originele Bitcoin heeft blokken van 1MB die snel vollopen met opdrachten, waardoor het verwerken van betalingen zo lang duurt. Bij Bitcoin Cash zijn de blokken maar liefst acht keer zo groot, waarmee betalingen veel sneller worden uitgevoerd.

 

Bron: Rtlz


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.